Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε κράνη, φόρμες και γάντια του Michael Schumacher (photos)


Εντυπωσιακή ιδιωτική συλλογή 160 αντικειμένων του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή βγαίνει σε online δημοπρασία - Χρειάστηκαν 30 χρόνια για να «χτιστεί».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RM Sotheby’s
  • 12/8/2023

Την ευκαιρία να αποκτήσουν αντικείμενα και αναμνηστικά του Michael Schumacher θα έχουν οι λάτρεις του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 μέσω δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Τη σχετική online δημοπρασία πραγματοποιεί ο γνωστόςοίκος RM Sotheby’s, με τίτλο «Full Throttle - The Schumacher Collection». Το εντυπωσιακό είναι ότι και τα 160 εκθέματα προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή ενός Ιάπωνα φανατικού φίλου του Γερμανού πιλότου, ο οποίος χρειάστηκε 30 χρόνια για να τα συγκεντρώσει.

Η συλλογή περιλαμβάνει κράνη, στολές, γάντια, παπούτσια, μπουκάλια νερού, καπέλα, visors, balaclavas, διάφορα αναμνηστικά, μπουκάλια σαμπάνιας, ακόμα και ένα endplate πίσω πτέρυγας της Ferrari F2003, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Schumi!

Επιπλέον, υπάρχουν και αντικείμενα των Ralf και Mick Schumacher, αλλά και ένα μπουκάλι σαμπάνιας Moet από τη σεζόν 1989 της Formula 1, που ο συλλέκτης υποστηρίζει ότι φέρει τις υπογραφές των Ayrton Senna και Alain Prost.

Μια σειρά από εμβληματικά κράνη περιλαμβάνονται στη συλλογή, όπως το Bell Benetton που φόρεσε ο Schumacher το 1994, όταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με την Benetton. Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά άλλα από την πολυετή του παρουσία του στη Ferrari, αυθεντικά και πιστοποιημένα, αλλά και ρέπλικες, από τις χρονιές που κατέκτησε πρωταθλήματα, νίκες και pole positions.

Το εύρος των αντικειμένων εντυπωσιάζει, καθώς περιλαμβάνει κράνη από την πορεία του στα kart και τη Formula 3, φόρμες από τη συμμετοχή του στη Formula 2, αλλά και replica κράνη από το 1991 και την πρώτη του σεζόν με την Jordan-Ford.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι τα περισσότερα εκθέματα θα πωληθούν σε ποσά μεταξύ 30.000 και 60.000 δολαρίων (περίπου 27.000 - 54.000 ευρώ), ωστόσο υπάρχουν και αντικείμενα που θα μπορούν να αγοραστούν σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των εκθεμάτων της εντυπωσιακής συλλογής πατώντας ΕΔΩ.