«Τρελό» αγώνα περιμένει ο Ricciardo


Εξαιρετικά «ιδιαίτερο» θα είναι το γερμανικό γκραν πρι, σύμφωνα με τον Daniel Ricciardo, λόγω των καιρικών συνθηκών.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/10/2020

Για το τριήμερο του αγώνα του Αϊφελ προβλέπονται βροχές, όμως ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για οδηγούς και μηχανικούς είναι η θερμοκρασία που θα επικρατεί στο Νίρμπουργκρινγκ.

ΟΙ προβλέψεις κάνουν λόγο για μέγιστη θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου την Παρασκευή, η οποία θα υποχωρήσει στους 8 βαθμούς το Σαββατοκύριακο!. Μάλιστα η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Ο προβληματισμός του πιλότου της Renault έγκειται πως πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα ελαστικά της Pirelli υπό τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά από τη στιγμή που η ιταλική φίρμα έχει επιλέξει να δώσει στις ομάδες τις τρεις μεσαίες γόμες από τις πέντε διαθέσιμες, δηλαδή τις C2, C3 και C4.

Πρόσφατα, ο αγώνας αντοχής των 24 Ωρών του Νίρμπουργκρινγκ διακόπηκε για εννέα ώρες λόγω καταρρακτώδους βροχής. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να δούμε τα βρόχινα ελαστικά Cinturato να χρησιμοποιούνται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι συχνές βροχές στην περιφέρεια Άιφελ έχουν ως αποτέλεσμα η πίστα να ξεπλένεται συχνά, έτσι φεύγει η γόμα που έχει στρωθεί και γλιστράει.