«Τρίζει» η καρέκλα του Mattia Binotto στη Ferrari


Δημοσίευμα από την Ιταλία αναφέρει πως η θέση του Mattia Binotto στη Ferrari είναι πιο επισφαλής από ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 14/11/2022

Ο Mattia Binotto βρίσκεται στο πόστο του team principal της Ferrari από τον Ιανούαριο του 2019, διαδεχόμενος τον Maurizio Arrivabene.

Τότε ήταν η πρώτη χρονιά του Charles Leclerc στην ομάδα, με τον John Elkann να αντικαθιστά τον αποθανόντα Sergio Marchionne στον προεδρικό θώκο της εταιρείας.

Έκτοτε, η Scuderia έχει περάσει αρκετά: το 2019 είδε δύο μεγάλες νίκες δια χειρός Leclerc σε Σπα και Μόντσα, και μία ακόμη με τον Vettel στη Σιγκαπούρη, αλλά το 2020 έχασε το έκνομο πλεονέκτημα που είχε στον κινητήρα και επήλθε καθίζηση.

Το 2022, ξεκίνησε δυναμικά και με βλέψεις για τίτλο, που γρήγορα «ξεφούσκωσαν» λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας και στρατηγικών λαθών που στέρησαν νίκες και βαθμούς στους οδηγούς της.

Με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της, και τον Binotto μόνιμα πλέον στο Μαρανέλο να επιβλέπει τις προετοιμασίες για το 2023, άρχισαν οι πρώτοι... ψίθυροι για το μέλλον του στην ομάδα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Leo Turrini, γίνονται συζητήσεις για αντικατάστασή του ενόψει 2023, με δεδομένη τη δύσκολη σεζόν που διένυσε (εκ νέου) η Ferrari, αλλά και την όχι πάντα ήρεμη σχέση του με τον Leclerc.

Ο Turrini αναφέρει, μάλιστα, πως υπάρχουν δύο πιθανοί αντικαταστάτες: ο Fred Vasseur, κι ο Antonello Coletta.

Ο πρώτος είναι τώρα διευθυντής της Sauber (λέγε με Alfa Romeo), έχοντας κατά το παρελθόν συνεργαστεί με τον Leclerc.

Ο έτερος είναι διευθυντής της Ferrari στους αγώνες αντοχής, επιβλέποντας το πρόγραμμα στο Le Mans Hypercar. 

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει αναταραχή στο ιταλικό στρατόπεδο, και μένει να φανεί αν θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.