Verstappen: «Ασεβής και αντιαθλητικός»


Έξαλλος ήταν ο Max Verstappen μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τα προστατευτικά ελαστικά στον πρώτο γύρο του βρετανικού γκραν πρι.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/7/2021

«Είμαι χαρούμενος που είμαι καλά», έγραψε ο Verstappen στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι πολύ απογοητευμένος που βγήκα έτσι νοκ άουτ. Η ποινή που δόθηκε δεν μας βοηθάει και αδικεί την επικίνδυνη κίνηση που έκανε ο Lewis στην πίστα». Με λίγα λόγια, η ποινή των δέκα δευτερολέπτων ήταν πολύ μικρή κατά τη γνώμη του Verstappen.

Παρά την ποινή, ο Hamilton πήρε τη νίκη την οποία πανηγύρισε έντονα μαζί με τους φιλάθλους στην πίστα, γεγονός που εκνεύρισε τον Verstappen. «Το να βλέπεις τον πανηγυρισμό ενώ είμαι ακόμα στο νοσοκομείο είναι ασέβεια και αντιαθλητική συμπεριφορά, αλλά συνεχίζουμε...» κατέληξε στο σχόλιό του ο Ολλανδός.

Και ο πατέρας του Max, Jos Verstappen επέκρινε την στάση της Mercedes να δώβσει ιδιαίτερο βάρος στους πανηγυρισμούς, γράφοντας στα social media: «Ουάου Mercedes. Τι φωτογραφία. Και ο άλλος οδηγός είναι στο νοσοκομείο». Εν συνεχεία διέγραψε το tweet του, αλλά ήδη είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο Hamilton, πάντως, αρκέστηκε να σχολιάσει πως «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Έμαθα πως ο Max είναι στο νοσοκομείο. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του. Αμφότεροι τα δώσαμε όλα και δεν θέλαμε να χάσουμε. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Μετανιώνω για τη σύγκρουση, αλλά δεν πιστεύω πως έκανα κάποιο λάθος. Έτσι είναι οι αγώνες. Αγωνιζόμαστε με μεγάλες ταχύτητες και δεν κάνεις πάντοτε το σωστό»