Verstappen: «Όλα ξεκίνησαν από το Σάββατο»


Ο Max Verstappen πιστεύει πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στον αγώνα της Σιγκαπούρης οφείλονται στο λάθος της Red Bull στις κατατακτήριες και την θέση από την οποία εκκίνησε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 3/10/2022

Ο Max Verstappen διένυσε έναν ιδιαίτερο αγώνα στη Σιγκαπούρη, με λάθη, επαφές και στο τέλος τερματισμό στην 7η θέση.

Εκκίνησε από την 8η θέση (διαβάστε ΕΔΩ το γιατί), γλιστρώντας αρκετά με αποτέλεσμα να πέσει 12ος με το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ μετά την ανάκαμψή του, προς το τέλος του αγώνα, είχε μπλοκάρισμα στην προσπάθειά του να περάσει τον Norris, με αποτέλεσμα να μπει στα pits για νέα ελαστικά, πέφτοντας 14ος και τελευταίος, προτού προσπεράσει μεταξύ άλλων Hamilton και Vettel για να τερματίσει 7ος.

Για τον ίδιο, όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχαν πάει όλα στραβά το Σάββατο: 

«Αυτό κανονικά δεν είναι το πρόβλημα - είμαστε ακόμα 104 βαθμούς μπροστά, αλλά ήταν ένα πολύ απογοητευτικό τριήμερο.

«Μπορώ να πω φυσικά ότι δεν έχει σημασία, απομένουν ακόμα πέντε αγώνες και έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά θέλω να έχω ένα καλό τριήμερο κάθε φορά και είχαμε ένα πολύ κακό τριήμερο. Ξεκίνησε, φυσικά, χθες [σ.σ. το Σάββατο], με ό,τι έγινε στις κατατακτήριες.

«Νομίζω ότι ξέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν χθες και γι αυτό φέραμε τους εαυτούς μας σε αυτήν τη θέση. Από εκεί και έπειτα, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε είτε εξαιρετικά, είτε όπως πήγαν σήμερα.»

Όσον αφορά το γεγονός ότι έφυγε πριν τη συζήτηση με τους μηχανικούς το Σάββατο, ο Ολλανδός εξήγησε:

«Δεν είχα διάθεση να μιλήσω…  Δεν το έκανα για να κάνω δείξω κάτι στην ομάδα, ήταν απλώς ο τρόπος που ένιωσα. Δε θα είχε και τόσο μεγάλο νόημα να μιλήσω.»