Verstappen: Περίμενα την ευκαιρία μου με τον Leclerc


Ο Max Verstappen αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε στο sprint της Ίμολα, εξηγώντας πως η υπομονή που έδειξε τον έφερε σε θέση να πάρει τελικά τη νίκη.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/4/2022

Τη στιγμή που φαινόταν πως ο Charles Leclerc θα έπαιρνε μία σχετικά άνετη νίκη (και pole για τον αυριανό αγώνα) στην Ίμολα, ο Max Verstappen μείωσε δραστικά τη διαφορά, σε διάστημα μικρότερο των δύο γύρων, και τελικά προσπέρασμα χωρίς πρόβλημα τον οδηγό της Ferrari, για να περάσει εκείνος πρώτος την καρώ σημαία.

Ο αγώνας κρίθηκε τελικά στην αντοχή των ελαστικών στην F1-75 του Μονεγάσκου, που γλιστρούσε εμφανώς από τις εξόδους των στροφών στους τελευταίους τέσσερις γύρους του sprint.

Ο Ολλανδός δήλωσε αργότερα:

«Η εκκίνηση ήταν πολύ κακή. Δεν ξέρω τι συνέβη ακριβώς, αλλά έπρεπε να μείνω ψύχραιμος. Αρχικά, φαινόταν πως ο Charles είχε λίγο καλύτερο ρυθμό, αλλά τελικά ξέμεινε από λάστιχο και μπορέσαμε να κλείσουμε τη διαφορά και να κάνω το προσπέρασμα. Αύριο θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά σήμερα όλα δούλεψαν σωστά για εμάς με αυτή τη γόμα.

«Το θέμα ήταν πως ο Charles δυσκολεύτηκε λίγο παραπάνω με τη φθορά, οπότε είναι λογικό μετά να κλείσω τη διαφορά και να περάσω με το DRS. Περισσότερο περίμενα την ευκαιρία μου, γιατί σε κάθε γύρο φαινόταν σαν να μεγάλωνε η απόσταση ανάμεσά μας.»