Villeneueve: Ανέτοιμη η Ferrari για την κόντρα Leclerc-Vettel


H Ferrari βιάστηκε να εντάξει στο δυναμικό της τον C. Leclerc σύμφωνα με τον J. Villeneuve, καθώς η Scuderia μοιάζει ανέτοιμη να διαχειριστεί την κόντρα Leclerc-Vettel.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/5/2019

Πιο γρήγορος απ’ ότι ίσως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ferrari αποδεικνύεται ο C. Leclerc φέρνοντας τη Scuderia στη δυσάρεστη θέση της διαχείρισης μιας άτυπης κόντρας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Γάλλο πιλότο και τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον J. Villeneueve η ταχύτητα του Leclerc στα πρώτα grand prix με την ομάδα του Μαρανέλο, έχει δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό της Ferrari, η οποία αποδείχθηκε ανέτοιμη για μια κόντρα ανάμεσα στους δύο πιλότους της.

“O Leclerc είναι γρήγορος, είναι έτοιμος. Αντιθέτως, η Ferrari μοιάζει ανέτοιμη να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση”, δήλωσε ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρώντας ότι η ιταλική ομάδα έπρεπε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον K. Raikkonen για μία ακόμα χρονιά ώστε να καταφέρει να προσηλωθεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο J. Villeneuve στάθηκε και στην ψυχολογία του S. Vettel, καθώς η κριτική που δέχεται ο Γερμανός φαίνεται να έχει αντίκτυπο τόσο στην απόδοσή του όσο και στη συνολική εικόνα της ομάδας.

“To λάθος του Vettel στο Bahrain ήταν απόρροια της κριτικής που δέχεται, μετά ήρθαν οι οδηγίες της ομάδας στην Κίνα και στη συνέχεια το ατύχημα του Leclerc στο Baku, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι αποτελεί τον νούμερο ένα οδηγό στην ομάδα”, πρόσθεσε ο Villenueve εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ferrari θα καταφέρει να βρει ισορροπία και θα επανέλθει στη μάχη της διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος.