Wolff: «Ο Verstappen είναι η πρώτη μας επιλογή για το 2025»


Ο team principal της Mercedes πιστεύει ότι μία συνεργασία μεταξύ της ομάδας και του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή πρέπει να γίνει σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz Group AG - Sulay Kelly, Getty Images - Red Bull Content Pool - Mark Thompson
  • 28/3/2024

Ο Lewis Hamilton έχει υπογράψει με τη Ferrari για το 2025, αποχωρώντας από τη Mercedes μετά από 14 σεζόν κι 6 παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα. Αυτή η κίνηση έχει πυροδοτήσει ένα εύλογο ερώτημα: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Βρετανό στη Mercedes;

Παρόλο που όλα δείχνουν ότι η απάντηση θα αργήσει να έρθει στο φως, ο Toto Wolff έχει ήδη μία λίστα υποψηφίων για την κενή θέση. Γνωρίζουμε ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται ο Carlos Sainz κι ο Fernando Alonso, όπως κι ο Andrea Kimi Antonelli, που αγωνίζεται στη Formula 2 κι αποτελεί μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της γερμανικής ομάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Toto Wolff, μιλώντας στο Fox News Australia μετά το GP Αυστραλίας, ο Max Verstappen είναι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας κι αποτελεί την προτεραιότητα της Mercedes:

«Έχουμε μία κενή θέση, τη μοναδική στις κορυφαίες ομάδες – εκτός αν ο Max αποφασίσει ότι θα φύγει. Τότε η θέση δε θα είναι πια κενή.» Συνέχισε λέγοντας ότι η Mercedes θα πάρει την απόφασή της προς το καλοκαίρι, όμως το αποτέλεσμα θα «εξαρτηθεί από το τι θα κάνει ο Max».

Ο Wolff αποκάλυψε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολλανδό στις αρχές του 2014, όμως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν ευόδωσαν, αφού η Mercedes δεν μπορούσε να προσφέρει στον Verstappen θέση στο grid της F1 άμεσα.

«Τον είχα δει στη Formula 3, ήταν πολύ καλός,» είπε. «Έχω πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, οπότε κάτσαμε στο σπίτι μου στη Βιέννη κι είπαμε, 'Τι μπορεί να κάνει;'

«Δεν μπορούσα να του δώσω θέση στη Formula 1. Είπα, 'Ας πάμε μαζί στη Formula 2, με πλήρη χρηματοδότηση κι εγγυημένη θέση στην F1 την επόμενη σεζόν.'

«Είπαν, 'Έχω πρόταση από τη Red Bull για την Toro Rosso βασικά από τώρα.' Κι αυτό ήταν. Ήξερα ότι δε θα μπορούσαμε να συναγωνιστούμε με αυτό. Στα μισά της σεζόν [σσ. 2016] αντικατέστησε τον Daniil Kvyat στη Red Bull και πήρε τη θέση.»

Όταν ρωτήθηκε αν η σχέση της ομάδας με τον Verstappen θα μπορούσε να έρθει εκεί που ήταν το 2014, στο στάδιο των συζητήσεων, ο Wolff απάντησε: «Ακριβώς. Οπότε, είναι μία σχέση που πρέπει να συμβεί σε κάποια φάση, όμως δεν ξέρουμε πότε.»

Ο Αυστριακός δήλωσε επίσης ότι ο Verstappen είναι αυτή τη στιγμή «η πρώτη επιλογή» της Mercedes, για να αντικαταστήσει τον Hamilton. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τους υπόλοιπους υποψηφίους, αφού είναι ακόμη πολύ νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull»

Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Helmut Marko - Έλαβε πρόταση από τη Mercedes

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου