Υπάρχει θέμα μη νομιμότητας του μονοθεσίου της Mercedes;


Η αντιπαλότητα μεταξύ της Mercedes και της Red Bull Racing, και ειδικά μεταξύ του Max Verstappen και του Lewis Hamilton, έχει οδηγήσει σε ψυχολογικό πόλεμο μεταξύ των ομάδων.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/5/2021

Ο Hamilton δήλωσε ότι η πίσω πτέρυγα της Red Bull ήταν «πολύ εύκαμπτη» και η FIA αποφάσισε να υποβάλλει σε επιπλέον δοκιμή για το συγκεκριμένο τμήμα του αυστριακού μονοθεσίου.

Η Red Bull Racing, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η πίσω πτέρυγα έχει περάσει όλα τα τεστ της FIA και ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτήν.

Ο Dr. Helmut Marko χαρακτήρισε τα σχόλια του Hamilton «ψυχολογικό θέμα». Ωστόσο, είναι πιθανό η εύκαμπτη πίσω πτέρυγα να χρειαστεί να τροποποιηθεί μετά τον αυστηρότερο έλεγχο της FIA.

Ο Marko δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο η ίδια η Mercedes να εμπλακεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μπορεί οι συγκριτικές εικόνες να δείχνουν λιγότερη κίνηση στην πίσω πτέρυγα της Mercedes σε σχέση με αυτή της Red Bull, αλλά όπως λέει ο Marko , «το μονοθέσιο έχει περισσότερες από μία πίσω πτέρυγες».

Η ιστορία της ευέλικτης πίσω πτέρυγας είναι απλώς ένα ακόμη κεφάλαιο σε μια μεγαλύτερη υπόθεση, με τη Mercedes και τη Red Bull να ανταλλάσσουν «κατηγορίες».

Ο Marko, πάντως, ξεκαθάρισε πως «από τη δική μου πλευρά δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε πολύ σοβαρά. Ο κ. Wolff κάνει τη δουλειά του και αυτή τη στιγμή την κάνει πολύ καλά. Πρέπει να είσαι σε θέση να το αναγνωρίζεις αυτό, χωρίς να τον φθονείς».