«Υποφέρει ο Lewis Hamilton» (vid)


Η Formula 1 έχει ήδη εισέλθει στην «βιοσφαίρα» του Άμπου Ντάμπι, όμως ο Lewis Hamilton δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα προλάβει το φινάλε της σεζόν

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/12/2020

Τη δική του μάχη όχι μόνον με τον κορωνοϊό, αλλά και με τον… χρόνο, προκειμένου να προλάβει να δώσει το «παρών» στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, δίνει ο Lewis Hamilton.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είπε πως «αυτό που του συνέβη είναι πολύ άσχημο. Η απομόνωση, ειδικά σε ένα ξενοδοχείο, είναι αρκετά… άβολη. Εάν οι γιατροί έχουν εκτιμήσει σωστά την κατάσταση, ελπίζουμε να έχει αρνητικό τεστ την Πέμπτη ή την Παρασκευή ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι».

Ο Wolff, τόνισε πως «ένας άνθρωπος με την προσωπικότητα του Lewis, υποφέρει όταν βιώνει ανάλογες καταστάσεις», ενώ αναφερόμενος στον «αντικαταστάτη» του, τον George Russell και την εμφάνισή του στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, είπε: «Εάν ένας ανερχόμενος νεαρός οδηγός κάθεται στο μονοθέσιό σου, με το οποίο έχεις κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε φυσικά δεν… χοροπηδάς από τη χαρά σου»!

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον Hamilton; Ο Βρετανός την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα υποβληθεί σε νέο τεστ. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε οριστικά θα τεθεί εκτός αγώνα. Εάν είναι αρνητικό, τότε υπάρχουν διάφορα σενάρια.

Με δεδομένο πως για να εισέλθει κάποιος στο Άμπου Ντάμπι πρέπει να μπει σε απομόνωση 14 ημερών, ο Hamilton θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια από την κυβέρνηση της χώρας. Πράγμα όχι απίθανο, αλλά σίγουρα δύσκολο.

Εννοείται πως θα πρέπει να υποβληθεί σε νέο τεστ με το που θα φτάσει στο Άμπου Ντάμπι. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε θα μπορέσει να συμμετάσχει στο τριήμερο του αγώνα. Όμως μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα του τεστ, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα.

Ήδη όλη η Formula 1 βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Άμπου Ντάμπι. Η μετάβαση έγινε με δέκα πτήσεις τσάρτερ καθώς και με αρκετά ιδιωτικά τζετ. Άπαντες υποβλήθηκαν σε τεστ και απομονώθηκαν στην «βιοσφαίρα» που έχει δημιουργηθεί στην Γιας Μαρίνα.

Στη συγκεκριμένη «βιοσφαίρα» δεν μπορεί να εισέλθει κανείς, πλην των εμπλεκόμενων με τον αγώνα. Περιλαμβάνει όλη την περιοχή της πίστας, καθώς και συνολικά επτά ξενοδοχεία. Τα έξι χρησιμοποιούνται από τις ομάδες, ενώ το ένα από τους ανθρώπους της διοργάνωσης, τους προμηθευτές και του υπαλλήλους των άλλων έξι ξενοδοχείων!

Αυτή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια στη Formula 1 και να μην χρειαστεί να μπουν άπαντες σε καραντίνα 14 ημερών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Hamilton έχει να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια για να μπορέσει να αγωνιστεί στο φινάλε της σεζόν, προεξάρχοντος του να ανιχνευθεί άμεσα αρνητικός στον COVID-19.

Υπάρχει και ακόμα ένα μεγάλο «πρόβλημα». Αυτό ακούει στο όνομα George Russell. Ο Βρετανός προφανώς θα είναι ο αντικαταστάτης του Hamilton εάν δεν τα καταφέρει ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όμως ο Russell θα πρέπει να το γνωρίζει άμεσα, μιας και υπάρχει και η… Williams στην εξίσωση!

Η Williams θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Jack Aitken, εφόσον ο Russell οδηγήσει για λογαριασμό της Mercedes. Όμως εάν έστω και την τελευταία στιγμή ο Hamilton τα καταφέρει, τότε ο Russell θα μείνει στον… αέρα!

Με λίγα λόγια, η Mercedes είτε θα πρέπει άμεσα να «αποδεσμεύσει» τον Russell, με τον κίνδυνο εάν δεν τα καταφέρει ο Hamilton να… τρέχει την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό του, είτε να «πείσει» τον Hamilton να επιστρέψει στο σπίτι του και να μην αγωνιστεί στο Άμπου Ντάμπι.

Φυσικά υπάρχει πάντα και ο Stoffel Vandoorne για να «καλύψει» τον Hamilton την Παρασκευή, όμως ο Βέλγος δεν έχει επαφή με μονοθέσιο της Formula 1 εδώ και μία διετία.

Ο Hamilton, πάντως, είναι αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι τέλους. Ήδη ξεκίνησε προετοιμασία, ευελπιστώντας να μπορέσει να αγωνιστεί στο Άμπου Ντάμπι.