Ζορίζουν τα πράγματα για τη Red Bull


Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Mercedes δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει τον κινητήρας της στην ανταγωνίστρια Red Bull.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/10/2020

Έπειτα από την ανακοίνωση της Honda ότι στο τέλος του 2021 θα αποχωρήσει από τη Formula 1, η Red Bull βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση, μιας και θα πρέπει να αναζητήσει νέο πάροχο κινητήρων.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο του γκραν πρι του Αϊφελ, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff ξεκαθάρισε πως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν είναι σε θέση να προμηθεύσει τη Red Bull με κινητήρες «για μια σειρά από λόγους».

Ποιοι είναι αυτοί; «Ο βασικός είναι ότι ήδη προμηθεύουμε με κινητήρες τέσσερις ομάδες και υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες δεν προλαβαίνουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» τόνισε ο Wolff.

Και προσέθεσε: «Όμως είμαι βέβαιος ότι ο Dr Helmut Marko θα έχει ήδη μ9ια εναλλακτική στο μυαλό του και πιθανών να μην εξαρτάται από τους υπάρχοντες παρόχους κινητήρων στη Formula 1».

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ένα σενάριο είναι αυτό που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες και θέλει τη Red Bull να εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις της Honda στη Μεγάλη Βρετανία και να κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες της υπό την ονομασία Tag Heuer.

Το δεύτερο σενάριο είναι να στραφεί σε κάποια άλλη εταιρία, όπως π.χ. την Cosworth, και να συμφωνήσει μαζί της για την παροχή κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας από το 2022 κι έπειτα.

Όπως και να ‘χει, εντός των επομένων μηνών η Red Bull θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις της επί του ζητήματος του κινητήρα από το 2022 κι έπειτα.