Βρε τι έκανε ο… γιός του μπαμπά!


Είναι, ίσως, ο πιο αδικημένος πιλότος του grid, πολύ απλά διότι τυγχάνει να αγωνίζεται στην ομάδα που ανήκει στον πατέρα του. Από σήμερα, όμως, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι υποκλίνονται στον Lance Stroll!

Σε μια άκρως ανατρεπτική περίοδο κατατακτήριων δοκιμών στο… παγοδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Καναδός έκανε αυτό που φάνταζε απίθανο: κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του!

Οι συνθήκες στο Istanbul Park ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες, λόγω της τραγικής επιλογής των Τούρκων να στρώσουν νέο ασφαλτοτάπητα την τελευταία στιγμή, καθαρά για αισθητικούς λόγους!

Η ολισθηρότητα της ασφάλτου ακόμα και σε στεγνές συνθήκες ήταν τόσο έντονη, ώστε οι ίδιοι οι πιλότοι έκαναν λόγο για αγώνα drift κι όχι για Formula 1. Ε, ήρθε και η σαββατιάτικη βροχή για να κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη.

Κι επειδή αυτές οι ανατρεπτικές συνθήκες συνήθως ευνοούν αυτούς που δεν έχουν άγχος, που παίρνουν το ρίσκο και που εν τέλει δεν έχουν να χάσουν το παραμικρό, ήρθε το αποτέλεσμα των κατατακτήριων για να μας αφήσει όλους άφωνους!

Ο Lance στην  pole position; Κι όμως! Αυτός ο Καναδός πιλότος, ο οποίος μπήκε εντελώς ξαφνικά στη Formula 1 πριν από μια πενταετία, φρόντισε να αποδείξει ακόμα και στους πιο δριμείς επικριτές του ότι δεν βρίσκεται άδικα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πρώτη pole position για την Racing Point. Κι αν σκεφτεί κανείς πως η προηγούμενη pole για την ομάδα που σήμερα ονομάζεται Racing Point ήταν στις 29 Αυγούστου του 2009 στο Σπα με τον Giancarlo Fisichella, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική στιγμή ήταν αυτή.

Βέβαια θα πρέπει να κάνει καλή διαχείριση του αγώνα ο Stroll, ο οποίος δεν… φημίζεται για τις εκκινήσεις του. Όμως αυτό… αργεί! Προς το παρόν μπορεί ο Καναδός να απολαύσει ένα λαχταριστό κομμάτι μπακλαβά, για να γιορτάσει τη γιορτάσει τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του!