«Christian, ακούς; Πολύ… καλόπαιδο ο Max»


Λένε ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας οδηγός αγώνων στην καριέρα του, είναι να δημιουργήσει έριδες μέσα στο ίδιο το εργασιακό περιβάλλον του.. Μερικοί άνθρωποι, όμως, έχουν μια αυτοκαταστροφική τάση, μια έφεση στους λανθασμένους χειρισμούς και στην ανάδειξη του κακού εαυτού τους.

Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα οδηγού που ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία είναι ο Max Verstappen. Ταλαντούχος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, μα συνάμα δύσκολος χαρακτήρας, ικανός να γκρεμίσει με μια ατάκα του ό,τι με κόπο έχει χτ΄’ισει τον τελευταίο καιρό. Όπως έκανε στη Βραζιλία.

Γι’ ακόμη μία φορά ο Ολλανδός έδειξε πόσο αδίστακτος είναι μέσα στην πίστα. Έδειξε ότι το μόνο που ξέρει είναι να ζητά από την ομάδα και τον εκάστοτε teammate του, δίχως να είναι διατεθειμένος να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Με ευχαρίστηση έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές την παραχώρηση μιας θέσης από τον teammate του, όμως ποτέ δεν προβαίνει σε μια αντίστοιχη κίνηση.

Πραγματικά ο Verstappen κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δείξει ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετο το πόσο καλός οδηγός είναι με τον χαρακτήρα του. Και πλέον το μέτωπο με τον Perez δεν είναι απλά ανοιχτό, αλλά ικανό να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον. Διότι, για ποιόν λόγο στο εξής ο –φανερά ενοχλημένος και το έδειξε ξεκάθαρα- Μεξικανός να κάνει τα… χατίρια στον δύστροπο Ολλανδό; Τι θα κερδίσει μ’ αυτό; Απολύτως τίποτα.

Βέβαια, ο Verstappen δεν μας εκπλήσσει με τα τερτίπια του. Το ποιόν του το έχει δείξει πολάκις όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Formula 1. Ακόμα και μπροστά στις κάμερες οι «καλές» στιγμές του είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και φυσικά και στην περίπτωση του Ted Kravitz και του βρετανικού Sky (απ)έδειξε ότι δεν είναι σε θέση να αντέξει την κριτική προς το πρόσωπό του.

Για να μην είμαστε άδικοι, πάντως, και ο Leclerc στην ουσία ζήτησε από την ομάδα του να του κάνει «δώρο» τη θέση του Sainz στο βάθρο, με πρόσχημα τους βαθμούς στη μάχη των οδηγών. Με τη διαφορά ότι το έκανε με όση ευγένεια μπορούσε να επιστρατεύσει εκείνη την ώρα και δεν… κούνησε το δάχτυλο στην ομάδα του όταν επί της ουσίας του ξεκαθάρισε ότι το βάθρο αυτό ήταν του Ισπανού. Ο οποίος, εν τέλει, το άξιζε και με το παραπάνω.

Σε αντίθεση με τον «χορτασμένο» Hamilton, ο οποίος ουδέποτε ζήτησε από την ομάδα του να στερήσει την πρώτη νίκη του Russell, μόνο και μόνο για να συνεχίσει το σερί του με τουλάχιστον μία νίκη ανά σεζόν. Κι αυτή είναι η διαφορά του Βρετανού από τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους πιλότους του grid.

Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή εν κατακλείδι αυτό που πρέπει να κρατάμε πάντα είναι τη θετική πλευρά των πραγμάτων, το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία θα μείνει στην ιστορία ως το ομορφότερο της φετινής σεζόν για δύο λόγους: Kevin Magnussen και George Russell. Αυτά…