Cyril, ώρα να διαλέξεις… tattoo!


Ο Lewis Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του Michael Schumacher, αλλά δικαίως τα φώτα έπεσαν στον εκπληκτικό Daniel Ricciardo!

Αν έλεγαν κάποια στιγμή τις προηγούμενες ημέρες στον Lewis Hamilton ότι την ημέρα που θα ισοφάριζε το ρεκόρ των 91 νικών του Michael Schumacher, όχι μόνο δεν θα ψηφιζόταν «οδηγός του αγώνα» αλλά επί της ουσίας ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το επίτευγμά του, ίσως και να τον κοίταζες… περίεργα!

Κι όμως, συνέβη! Και γι’ αυτό ευθύνονται ο Nico Hulkenberg και ο Daniel Ricciardo. Ο πρώτος, διότι έχοντας κάνει λιγότερους από 15 γύρους στις κατατακτήριες του Σαββάτου, αντικαθιστώντας τον Lance Stroll στην Racing Point, κατάφερε να τερματίσει στους βαθμούς μολονότι είχε εκκινήσει τελευταίος!

Ο δεύτερος, διότι επέστρεψε στο βάθρο σχεδόν δυόμισι χρόνια έπειτα από την τελευταία παρουσία του σε αυτό. Ο Ricciardo «φλέρταρε» με το πόντιουμ των νικητών φέτος. Ήταν ο μεγάλος στόχος του από την αρχή της συνεργασίας του με την Renault. Όμως επί της ουσίας ποτέ δεν είχε ένα τόσο καλό μονοθέσιο ώστε να τερματίσει μέσα στην τριάδα.

Όμως στο Νίρμπουργκρινγκ ο Αυστραλός ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία του να πάει χαμένη. Δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει και δικαίωσε επανέφερε τη Renault στο πόντιουμ για πρώτη φορά έπειτα από την τρίτη θέση του Nick Heidfeld στη Μαλαισία το 2011!

Ξαναγυρνώντας στον «Hulk», η εμφάνισή του στο Νίρμπουργκρινγκ ήταν ίσως η σπουδαιότερη απόδειξη πως δεν μπορεί αυτός ο πιλότος να απουσιάζει από το grid της Formula 1. Ξέρετε, μήπως, πολλούς οδηγούς που τους δίνεις ένα μονοθέσιο 1.000 ίππων δίχως να έχουν οδηγήσει σε ελεύθερες δοκιμές και να μπαίνουν στη βαθμολογούμενη δεκάδα; Τρομερός ο Γερμανός, ο οποίος… δεν αγχώνεται για το μέλλον του!

Για τον Hamilton δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Διαδικαστική φάνταζε η ισοφάριση του ρεκόρ των 91 νικών του Schumacher. Το… πότε απέμενε να αποσαφηνιστεί. Και συνέβη στην πατρίδα του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ο οποίος σε λίγες εβδομάδες θα έχει… συγκάτοικο τον Hamilton και σε αυτή τη στατιστική κατηγορία, δηλαδή στους πολυνίκες σε τίτλους στη Formula 1.

Και πόσο όμορφη ήταν η εικόνα του Mick Schumacher να παραδίδει στα χέρια του Hamilton το κράνος με το οποίο ο πατέρας του αγωνιζόταν το 2012, στην τελευταία σεζόν του στη Formula 1. Ίσως εξίσου όμορφη με αυτή του… 2021, όταν ο Mick θα βρίσκεται στη Formula 1, μαζί με τον Hamilton, τον Alonso, τον Kimi!

Τον Kimi! Το… γερόλυκο Kimi των 323 αγώνων στην κορωνίδα του motorsport! Και δεν τα παρατάει κιόλας! Πάει για τα 350 γκραν πρι και… σε όποιον αρέσει!