Formula 1 – Όστιν: Μέχρι τέλους!


Max Verstappen και Lewis Hamilton μας προσέφεραν ακόμα μία συγκλονιστική… παράσταση στο κατάμεστο Όστιν, με τη μάχη του τίτλου να μαίνεται!

Η φετινή σεζόν στη Formula 1 αδιαμφισβήτητα είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν ανατραπεί όλα όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα. Με εντυπωσιακότερο στοιχείο, θαρρώ, το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του εκάστοτε αγωνιστικού τριημέρου πλείστες όσες φορές είχαμε «αλλαγή σκυτάλης» ανάμεσα στη Mercedes και τη Red Bull.

Δείτε, επί παραδείγματι, τι συνέβη στο Όστιν. Επί αμερικανικού εδάφους, η Mercedes τα προηγούμενα χρόνια σπανίως συναντούσε… αντίσταση από άλλη ομάδα. Όμως φέτος το τριήμερο εξελίχθηκε διαφορετικά, με τη Red Bull να προοδεύει συνεχώς κι εν τέλει να κατακτά μια σπουδαία νίκη από κάθε άποψη.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Max Verstappen είναι ο πολλαπλά ωφελημένος από τη νίκη του στο COTA. Αφενός η απόστασή του από τον Hamilton αυξήθηκε στους 12 βαθμούς. Αφετέρου, σε μια πίστα «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του Βρετανού, ο Ολλανδός έκανε επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων, κατακτώντας την όγδοη φετινή νίκη του.

Κι ο Hamilton, όμως, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αν μη τι άλλο «λιγότερο απογοητευμένος» από την τροπή που πήραν τα πράγματα γι’ αυτόν στο Τέξας. Η δεύτερη θέση δεν είναι τόσο… κακή όσο ακούγεται, ειδικά από τη στιγμή που κατάφερε κι «έκλεψε» και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου από τον Sergio Perez και τη Red Bull.

Συνολικά, ωστόσο, η Red Bull είναι αυτή που χαμογελά μετά από τον 17ο αγώνα της σεζόν. Διπλή παρουσία στο βάθρο, σημαντική μείωση της βαθμολογικής διαφοράς από τη Mercedes και σαφέστατο μήνυμα προς τη γερμανική ομάδα πως φέτος δεν θα είναι εύκολη η μάχη του τίτλου. Κάθε άλλο, μάλιστα.

Μιας και αναφερθήκαμε στη Red Bull, στο άλλο άκρο συναντούμε την Alpine. Τίποτα δεν κύλησε καλά στον αγώνα του Όστιν για τη γαλλική ομάδα, η οποία είδε αμφότερα τα μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν. Ένα τριήμερο το οποίο σίγουρα θα θελήσουν πολύ γρήγορα να ξεχάσουν οι Γάλλοι.

Απογοήτευση και για τον Kimi Raikkonen. Κρατούσε σφιχτά τον βαθμό της 10ης θέσης ο Φινλανδός, σε μια πίστα όπου είχε πανηγυρίσει την τελευταία νίκη της καριέρας του στη Formula 1. Όμως το τετ-α-κε, πέντε γύρους πριν το φινάλε, του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει κάτι στο Όστιν.

Όσο για τον Valtteri Bottas, απέδειξε και πάλι πως είναι ή του ύψους, ή του βάθους». Στη μία πίστα κερδίζει, στην επόμενη… χάνεται. Κολλημένος στις παρυφές της δεκάδας κατά τη διάρκεια του μισού αγώνα, θύμισε τον «προ καλοκαιρινής διακοπής» οδηγό, ο οποίος αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Και αυτή την αστάθειά του την πλήρωσε η Mercedes, καθώς η διαφορά της από τη Red Bull μειώθηκε σημαντικά.

Όπως και να ‘χει, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι η φετινή σεζόν θα μας κρατήσει σε αγωνία έως το τέλος!