Get in there, Lewis!


Επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton, ο οποίος πήρε μια από τις πιο ανατρεπτικές νίκες της καριέρας του.

Αδιαμφισβήτητα του… ταιριάζει η Κωνσταντινούπολη! Στην πίστα στην οποία πραγματοποίησε το (μακρινό) 2006 την εμφάνιση που του άνοιξε διάπλατα την πόρτα της Formula 1, ο Lewis Hamilton έγραψε ιστορία!

Στο Istanbul Park ο Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ των επτά παγκόσμιων τίτλων του Michael Schumacher και πλέον βάσει αριθμών μπορεί και τυπικά να λογίζεται ως ο πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών.

Το 2017, όταν κατακτούσε τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τους Alain Prost και Sebastian Vettel, το ερώτημα ήταν «πού θα σταματήσει;».

Έναν χρόνο αργότερα, όταν «έπιασε» τον Juan Manuel Fangio με πέντε παγκόσμιους τίτλους, η απορία ήταν «θα καταφέρει να φτάσει τον Michael Schumacher;».

Σήμερα που ισοφάρισε τους επτά τίτλους του «Schumi», η θεωρητική απορία είναι «θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Γερμανό και να πάρει οκτώ Πρωταθλήματα;».

Θεωρητική, διότι με τις δηλώσεις του στο βάθρο των νικητών και την επιβεβαίωση ότι θα βρίσκεται και τα επόμενα χρόνια στη Formula 1, το ζήτημα είναι… πότε θα καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο LH44 εξακολουθεί να είναι «πεινασμένος» για επιτυχίες. Το απέδειξε στο Istanbul Park, σε έναν αγώνα που δεν του ταίριαζε όπως είχε φανεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Γεννημένος νικητής, όμως, δεν το έβαλε κάτω και εξήντλησε τις πιθανότητές του για μια νίκη με την οποία θα συνδύαζε την κατάκτηση του έβδομου τίτλου. Όπερ κι εγένετο.

«Get in there Lewis», λοιπόν, όπως του έχει πει έως τώρα 73 φορές σε αγώνες ο Peter Bonnington, ο άνθρωπος που βρίσκεται πιο κοντά απ’ όλους στον Hamilton όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντάς τον σε κάθε στιγμή της καριέρας του.

Εν κατακλείδι, η περίπτωση του Hamilton ταιριάζει γάντι με τον στίχο του τραγουδιού του αείμνηστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Να δεις τι σου ‘χω για μετά»!