Λαμπεροί!


Ο Ολλανδός της Red Bull και ο Νοτιοαφρικανός της ΚΤΜ ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της ημέρας στο motorsport

«Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει» λέει ο λαός μας. Κι ήταν πασιφανές από τον πρώτο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πως ο Max Verstappen ήταν ίσως ο μοναδικός πιλότος, ο οποίος θα μπορούσε να… βάλει δύσκολα στη Mercedes.

Ήταν θέμα χρόνου, θα έλεγε κανείς, να καταφέρει ο Ολλανδός να μπει «σφήνα» στις δύο Mercedes. Και όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του, αλλά με εμφατικό τρόπο κιόλας, μιας και ήταν αυτός που «έσπασε» το σερί της γερμανικής ομάδας, κατακτώντας τη νίκη στον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του Σίλβερστοουν.

Και το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο ο Max, ώστε σε κανένα σημείο του αγώνα, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του, δεν υπήρξε η παραμικρή αμφιβολία πως ο Ολλανδός θα ήταν ο νικητής. Μια νίκη που «χτίστηκε» από το Σάββατο, με την έμπνευση της Red Bull να χρησιμοποιήσει ο Verstappen τη σκληρή γόμα στο Q2 των κατατακτήριων και να εκκινήσει με αυτή τον αγώνα.

Ρίσκο που τους… βγήκε και με το παραπάνω. Ως εκ τούτου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πέρα ως πέρα δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Η ημέρα, όμως, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα για τη Red Bull και σε επίπεδο δύο τροχών. Ο Brad Binder, ο 25άχρονος αναβάτης, έγινε ο πρώτος Νοτιοαφρικανός που κέρδισε αγώνα του MotoGP. Μια νίκη που ήταν και η πρώτη για την KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κι ως γνωστόν, η ΚΤΜ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Red Bull. Αυστριακές εταιρίας και οι δύο, άλλωστε.

Ο Binder δεν είναι άγνωστος στον χώρο των δύο τροχών. Κάθε άλλο. Πρωταθλητής στη Moto3 το 2016, απλά άργησε να πάρει την ευκαιρία του στην κορυφαία κατηγορία. Όμως φέτος του την έδωσε η ΚΤΜ, κι απ’ ό,τι φαίνεται την άρπαξε από τα μαλλιά.

Το μέλλον του ανήκει. Όπως και στους άλλους πιτσιρικάδες του MotoGP, οι οποίοι σε μια «ιδιαίτερη» σεζόν δείχνουν ικανοί να προσδώσουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στο κορυφαίο Πρωτάθλημα μοτοσυκλετών.