Μια ομάδα, παραπάνω από… ομάδα!


Η Mercedes καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αποδεικνύοντας ότι οι επιτυχίες έρχονται με σκληρή δουλειά και… γερμανική οργάνωση!

Ό,τι και να πει, ό,τι και να γράψει κανείς για την Mercedes AMG Petronas, ίσως να μην μπορέσει στην πραγματικότητα να περιγράψει με τον πλέον παραστατικό τρόπο αυτό που συμβαίνει στο Μπράκλεϊ, στο Μπρίξγουορθ, μα κυρίως στη Στουτγκάρδη την τελευταία δεκαετία.

Η κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου σε επίπεδο κατασκευαστών, καθιστά από μόνη της ένα επίτευγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει κάποια άλλη ομάδα στο εγγύς μέλλον. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν μιλάμε για έξι Πρωταθλήματα κατασκευαστών, αλλά επί της ουσίας για επτά «νταμπλ».

Δεν υπάρχει, τούτη τη στιγμή, κανείς που να θεωρεί ότι ο Lewis Hamilton δεν θα ολοκληρώσει αυτό το εντυπωσιακό παζλ, κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα, και φτάνοντας τους επτά τίτλους καριέρας.

Κι έπεται συνέχεια, ανεξάρτητα από το τι λέει σήμερα ο Βρετανός, ίσως και σε μια προσπάθεια να πιέσει ώστε να πάρει από τη Mercedes το συμβόλαιο που θέλει και που στο κάτω-κάτω της γραφής, το αξίζει και με το παραπάνω.

Όμως δεν είναι μόνος του ο Hamilton. Και το έχει υπερτονίσει πολλάκις, τούτο, αποδίδοντας «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» σε όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα, στην πίστα, στα δύο εργοστάσια, ακόμα και στα κεντρικά της Mercedes στη Στουτγκάρδη.

Είναι ο Niki Lauda, ο Ross Brawn, ο Norbert Haug, o Paddy Lowe, o Nico Rosberg, o James Alison, o Peter Bonnington, o James Vowles. Είναι όλοι, από τον Wolff μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο. Από τον Bradley Lord, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζεται με μαεστρία την επικοινωνία της ομάδας, μέχρι τον Ola Kallenius, ο οποίος κινεί τα νήματα από τη θέση του προέδρου της Mercedes.

Αυτό που έχει καταφέρει η Mercedes την τελευταία δεκαετία είναι ότι πολύ απλά είναι κάτι περισσότερο από… ομάδα!

Είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, στην οποία όλα κυλούν ομαλά. Όμως ακόμα και όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, υπάρχουν οι μηχανισμοί ώστε να ξεπερνιούνται οι σκόπελοι αναίμακτα. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο για να αφήσεις πίσω σου μια κακή ημέρα και να κοιτάξεις μπροστά.

Άλλωστε για τη Mercedes… the best is yet to come! Όσο οι τίτλοι έρχονται, τόσο θα ανοίγει η όρεξη για ακόμα περισσότερες επιτυχίες…