2017 Toyota Supra Concept: Η αναβίωση ενός θρύλου!


Ο προπομπός της νέας Toyota Supra το κορυφαίο από πλευράς επιδόσεων αυτοκίνητο του ιαπωνικού “γίγαντα” θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, τον Οκτώβριο.

  • 28/1/2017

Το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί θα είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγή που αναμένεται να πωλείται μέσα στο 2018 και σε κάθε περίπτωση η αισθητική του μεταφέρεται (σχεδόν) ατόφια από το FT-1, το Concept με το οποίο η Toyota κατάφερε να εντυπωσιάσει.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσφέσουμε και το όνομα της Gazoo, υπό την ομπρέλα της οποίας θα πωλείται η νέα Supra. Ως γνωστόν αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης με την BMW Z4 η οποία και θα μετονομαστεί σε Ζ5, με τον διαχωρισμό όπως αφήνεται να διερρεύσει να έχει να κάνει για την μεν περίπτωση των γερμανών ό,τι θα αφορά σε ένα premium Sport Grand-Τourer, για τη δε των ιαπώνων ό,τι θα αποτελέσει ένα καθαρόαμο σπορ αυτοκίνητο σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το DNA της μάρκας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Supra θα τοποθετηθεί πάνω από το GT-86, που πρόσφατα ανανεώθηκε και θα τροφοδοτείται από δύο τούρμπο κινητήρες στα 2lt και 3lt με απόδοση 255 και 340 ίππους, αντίστοιχα, ενώ θα υπάρξει και υβριδική έκδοση με κινητήρα 2,5 lt συνδυαστικής απόδοσης 500 ίππων.

Οι τιμές πώλησης για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας υπολογίζεται να ξεκινούν από τις 70.000 λίρες.

Θυμίζουμε πώς το 2018 που θα λανσαριστει η νέα Supra (το Ζ5 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2018) θα έχουν συμπληρωθεί 16 χρόνια από την διακοπή της παραγωγής της.