Ανανεωμένο Toyota Prius και με τετρακίνηση!


H ιαπωνική εταιρία παρουσίασε το φρεσκαρισμένο και τετρακίνητο Prius στην έκθεση του Los Angeles.

  • 29/11/2018

Για όσους θεωρούν πως η τετρακίνηση είναι απαραίτητη σε ένα υβριδικό όπως το Prius η Toyota ανακοίνωσε την έκδοση Hybrid AWD-i. Ουσιαστικά πρόκειται για μια έκδοση όπου υπάρχει ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα και που μεταφέρει την ροπή όποτε το απαιτήσουν οι καταστάσεις για επιπλέον πρόσφυση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota έως τα 10 km/h η μετάδοση στους πίσω τροχούς είναι σταθερή για ομαλότερη εκκίνηση.

Από εκεί και πέρα και σε ταχύτητες μέχρι τα 70 km/h η εμπλοκή του πίσω ηλεκτροκινητήρα γίνεται μόνο όταν η σχετική μονάδα ελέγχου αντιληφθεί διαφορά περιστροφής των τροχών και απώλεια πρόσφυσης π.χ. σε βρεγμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα. Η έκδοση Hybrid AWD-i εξοπλίζεται με νέας γενιάς μπαταρίες νικελίου-μετάλλου υδριδίου για μεγαλύτερη απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες όταν το προσθιοκίνητο Prius έχει κανονικές μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

Παράλληλα η Toyota προχώρησε σε ένα facelift του Prius με ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό διαφοροποιείται ελαφρώς ο πίνακας οργάνων και υπάρχει το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 με touch-screen 6,1’’. Το «νέο» Prius θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη αρχές 2019.