Ανανέωση για το Skoda Citigo


Με ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα, και αναβαθμισμένο εσωτερικό παρουσιάζεται στη Γενεύη και το ανανεωμένο Skoda Citigo.

  • 9/3/2017

Ως αποτέλεσμα της νέας σχεδίασης είναι και το μεγαλύτερο κατά 34 χιλ. μήκος του. Το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα περιλαμβάνει νέο καπό, νέα μάσκα σε σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας, τροποποιημένους προφυλακτήρες, και ανανεωμένους προβολείς ομίχλης. 

Τα σκουρόχρωμα καλύμματα των πίσω φωτιστικών σωμάτων (από το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και πάνω) αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του πίσω μέρους. Στα επίπεδα εξοπλισμού Style και Ambition, τόσο η οροφή όσο και τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, μπορούν να παραγγελθούν σε μαύρη ή λευκή απόχρωση, ανεξάρτητα με το χρώμα του αμαξώματος. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός περιλαμβάνουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED (στάνταρ στις εκδόσεις Ambition, Style και Monte Carlo – optional στην έκδοση Active), και οι προβολείς ομίχλης διαθέτουν λειτουργία στροφής.

Ανασχεδιασμένες είναι και οι 15άρες ζάντες αλουμινίου σε ασημί ή ανθρακί απόχρωση, ενώ υπάρχει επίσης και η δυνατότητα επιλογής του εξωτερικού χρώματος Kiwi Green, για ακόμα πιο ξεχωριστή εμφάνιση. Σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση έχει ανανεωθεί και το εσωτερικό του Citigo. Ο πίνακας οργάνων που περιλαμβάνει ταχύμετρο, στροφόμετρο, και δείκτη καυσίμου, έχει νέο σχεδιασμό και προσφέρεται σε δύο τύπους. Τα σπορ καθίσματα εξασφαλίζουν άριστη πλευρική στήριξη, και οι λειτουργίες ηχοσυστήματος και τηλεφώνου μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα χειριστήρια του προαιρετικού δερμάτινου τιμονιού.

Το νεανικό αυτό μοντέλο, διατίθεται με βενζινοκινητήρα απόδοσης 60 ή 75 ίππων. Στις εκδόσεις με φυσικό αέριο (CNG) διατίθεται ο δυνατός κινητήρας 1.0 MPI με απόδοση 68 ίππους.