Αυτή είναι η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC (video)


Μετά από μία πολύμηνη καμπάνια από teaser βίντεο και φωτογραφίες το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της εταιρίας έλαμψε στην στατική του παρουσίαση στην Στοκχόλμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/9/2018

Η νέα Mercedes EQC (που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης και αποτελεί μέρος επένδυσης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ) θα πωλείται από τον επόμενο χρόνο και θα αντιμετωπίσει τα Jaguar i-Pace και Tesla Model X. Πρόκειται για ένα από τα 10 συνολικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει η Mercedes έως το 2025. Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες η EQC ακολουθεί μία διαφορετική σχεδιαστικά προσέγγιση με τον προφυλακτήρα μπροστά να αγκαλιάζει τους προβολείς με μία ενιαία κλειστή μάσκα. Την εμφατική εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί ελαφρού κράματος από 19 έως 21 ίντσες.

Πίσω η εικόνα είναι πιο συμπαγής με τα φωτιστικά σώματα να διατρέχουν την πόρτα και να δημιουργούν μια μεταμοντέρνα άποψη που ταιριάζει στον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου. Το μήκος είναι στα 4.761 mm, το πλάτος στα 1.884 mm και το ύψος τα 1.624 mmμε αποτέλεσμα η EQC να είναι 105 mm μακρύτερη από μία GLC. Το μεταξόνιο είναι στα 2.873 mm, ενώ αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελούν τα άκρα των προφυλακτήρων στο πίσω μέρος δημιουργώντας την εντύπωση απολήξεων.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία εξελιγμένη άποψη του ταμπλό της GLC που θα δούμε στο facelift του μοντέλου με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη σε μία ενιαία περιοχή. Και οι δύο οθόνες είναι διαγώνιου 10,25 ιντσών. Η όλη διάταξη μας παραπέμπει στο MBUX που εγκαινίασε η A-Class. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 500 lt.

Το σύστημα πρόωσης της έκδοσης EQC 400 περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο ανέρχεται στους 408 PS με μέγιστη ροπή στα 765 Nm και η μπαταρία βάρους 650 kg είναι ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh για να διασφαλίζει μία αυτονομία στα 450 km σε κύκλο NEDC (στα 400 km βάσει WLTP) με μέση κατανάλωση στις 22,2 kWh. Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 km/h διαρκεί 5,1 sec με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 km/h.

Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα κίνησης (τα Comfort, Eco, Max Range, Sport και Individual), Σχετικά με την φόρτιση το EQC μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες υγρόψυκτος φορτιστής στα 7,4 kW. Προαιρετικά υπάρχει το Mercedes-Benz Wallbox για φόρτιση έως τρεις φορές πιο γρήγορα, ενώ η σούπερ επιλογή στα 110 kW προσφέρει επαναφόρτιση του 80% των μπαταριών σε 40 min. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το EQC στην Γερμανία θα κοστίζει περίπου 70.000 ευρώ.

To Car and Driver είχε μπει στα τέλη Ιουνίου στο νέο EQC στα τελευταία στάδια εξέλιξής του και είχε μια ξεκάθαρη εικόνα για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.