Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Sedan (video)


Στην έκθεση Guangzhou στην Κίνα παρουσιάστηκε επίσημα η νέα Corolla Sedan που για πρώτη φορά θα διαθέτει και υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/11/2018

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας περνά στην επόμενη γενιά του με την γκάμα του να ολοκληρώνεται από την τελευταία Sedan προσθήκη (έχουν ήδη παρουσιαστεί τα Hatchback και Station Wagon). Οι πωλήσεις της νέας Corolla σε όλες τις εκδόσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με την Corolla Sedan να απευθύνεται σε οδηγούς με πιο οικογενειακές και limo προτεραιότητες.

Η Corolla που παρουσιάστηκε στην Κίνα έχει μήκος αμαξώματος 4,64 m και θ διαφέρει σε πολύ μικρό βαθμό από αυτή που θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και που προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης. Την προσοχή τραβά η εμφατική μάσκα με τις εισαγωγές στον προφυλακτήρα ενώ το σύνολο του τετράθυρου αμαξώματος δείχνει αρκετά ελκυστικό.

Πάντως οι επιβάτες θα νιώθουν άνετα στο ευρύχωρο εσωτερικό που θα εξασφαλίζει και το μεγάλο μεταξόνιο των 2.700 mm. Ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν τις πιο πρόσφατες δυνατότητες συνδεσιμότητας με τον οδηγό να έχει στην διάθεση του τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας. Από το ταμπλό ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων με μία ενδιάμεση οθόνη 7’’ καθώς και η υπερυψωμένη οθόνη αφής που στην κορυφαία έκδοση έχει διαγώνιο 8’’.

Όπως ισχύει στα πιο πρόσφατα Toyota, έτσι και η Corolla Sedan βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA και στα μηχανικά μέρη των υπόλοιπων εκδόσεων αμαξωμάτων. Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί η βασική έκδοση στα 1.600 cc με τον ατμοσφαιρικό βενζίνης ισχύος 132 PS. To μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η hybrid έκδοση με βενζινοκινητήρα στα 1.800 cc και ισχύ 122 PS (με κατανάλωση 4,3 lt/100 km, 98 g CO2/km, βάσει WLTP). Περισσότερα στοιχεία αναμένονται και από την Toyota Europe για τις εκδόσεις που θα κυκλοφορούσουν στην γηραιά ήπειρο.