Dacia Duster Pick-Up: Αφαιρετική εξέλιξη!


Για τους περισσότερους, η Dacia δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία εταιρεία, που διαθέτει προσιτές προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τα παραπάνω, η θυγατρική της Renault έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, με τελευταίο βήμα το SUV Duster, που η εταιρεία Romturingia αφαίρεσε την οροφή και μετέτρεψε σε pick up.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2018

Το όνομα της Romturingia ίσως σας φαίνεται άγνωστο, ωστόσο η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή του Duster pick up πρώτης γενιάς το 2014! Μάλιστα, εκείνο το μοντέλο είχε κατασκευαστεί μόλις 500 φορές. Όλα αυτά τα μοντέλα πουλήθηκαν σε έναν πελάτη με μεγάλο στόλο αυτοκινήτων στη βαλκανική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο, η εταιρεία παρουσίασε ένα Duster pick up, που βασιζόταν στη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Η σχεδιαστική formula σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο έχει διατηρηθεί, ουσιαστικά στο μπροστινό μέρος, καθώς οι πίσω πόρτες και ο χώρος αποσκευών έχουν δώσει τη θέση τους στο χώρο φόρτωσης. Κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται το γνωστό μας Duster. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς του κινητήρα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Κάτω από το καπό του Duster pick up έχει τοποθετηθεί ο diesel των 1,5 lt., ισχύος 110 PS και με μέγιστη ροπή 260 Nm.

Τα σχέδια της Romturingia για το μικρό pick up δεν είναι ξεκάθαρα προς το παρόν, αν και φήμες αναφέρουν ότι μία μικρή παραγωγή ξεκινά σύντομα.