Dacia Sandero Stepway: Ασφαλέστερο και πολυτελέστερο


Η Dacia θα παρουσιάσει το 2019 το νέο Sandero. Το μικρομεσαίο μοντέλο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, θα είναι πιο ασφαλές και πιο πολυτελές. Η lifestyle έκδοση Stepway θα παραμείνει στο πρόγραμμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2018

Στα τέλη του 2019 η Dacia θα παρουσιάσει την τρίτη γενιά του Sandero. Το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερο μήκος κατά μερικά cm και θα είναι πια ένα κανονικό -από πλευράς διαστάσεων- μικρομεσαίο. Δε θα βασίζεται πλέον στην παλιά πλατφόρμα Β0 της Renault, αλλά σε αυτήν του επόμενου Clio, που αναμένεται στις αρχές του 2019. Έτσι, η Dacia θα έχει στη διάθεσή της τη σύγχρονη τεχνολογία ασφάλειας της Renault, με αποτέλεσμα τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP να είναι εφικτά. Χωρίς τα συστήματα υποβοήθησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και διατήρησης της λωρίδας, το Sandero έχει φτάσει μέχρι σήμερα τα 4 αστέρια...

Νέοι κινητήρες

Και από πλευράς γκάμας κινητήρων θα υπάρξουν αλλαγές, ώστε να πληρούνται και οι προδιαγραφές περί εκπομπών καυσαερίων. Στους βενζινοκινητήρες, το παλιό μηχανικό σύνολο των 0,9 lt. θα αντικατασταθεί από έναν τρικύλινδρο 1,0 lt. με ισχύ από 75 έως 90 PS. Λίγο πιο πάνω ακολουθεί ο τετρακύλινδρος των 1,3 lt., ισχύος 115 PS. Ο diesel των 1,5 lt. θα αποκτήσει έναν καταλύτη SCR και σύστημα ψεκασμού AdBlue.