Με στιλ και χάρη η τετράθυρη Mercedes-Benz A-Class


Μετά την παρουσίαση της πρώτης sedan έκδοσης -στην ιστορία της A-Class- που έγινε στην Κίνα, η Mercedes αποκαλύπτει και την ευρωπαϊκή έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/7/2018

Για όσους αρέσκονται στις λιμουζίνες και στα sedan θα έχουν από τα τέλη του έτους να υπολογίζουν και στην πολύ όμορφη τετράθυρη εκδοχή της A-Class. Η διαδικτυακή πρεμιέρα έγινε σήμερα και τον Οκτώβριο στο Παρίσι έχει προγραμματισθεί η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του μοντέλου με τις πωλήσεις να ξεκινούν τέλη του έτους.

Οπτικά η A-Class Sedan διαφοροποιείται από το ελκυστικό πίσω μέρος και την πολύ καλή δουλεία που έχει κάνει το σχεδιαστικό τμήμα. Το οποίο φρόντισε να δημιουργήσει το πιο αεροδυναμικό σχήμα παραγωγής με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις στο 0,22. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.549 mm και το μεταξόνιο είναι στα 2.729 mm (όσο και του πεντάθυρου μοντέλου). Το πλάτος είναι στα 1.796 mm και το ύψος στα 1.446 mm.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εκπλήξεις αφού είναι αναμενόμενο να προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από την πεντάθυρη A-Class. Έτσι, όλες οι εκδόσεις έχουν ψηφιακά όργανα και οθόνες όταν στις top εκδόσεις θα υπάρχει το σύστημα MBUX με τα μεγάλα display και touch-screen και με όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και υποβοήθησης. Όσον αφορά στους χώρους για τους επιβάτες αναμένονται στα ίδια πολύ καλά επίπεδα (με του hatchback) με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 420 lt.

Εκπλήξεις δεν υπάρχουν ούτε στην γκάμα των κινητήρων που προέρχεται και εδώ από την πεντάθυρη A-Class. Έτσι η βασική A 200 κινείται από τον βενζίνης των 1.300 cc (προέλευσης Renault) με ισχύ 163 PS και η πετρελαίου Α 180 d από των 1.500 cc με τους 116 PS. Πέρα από τις εκδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο υπάρχουν και οι αυτόματες διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Αργότερα αναμένονται και οι ισχυρότερες εκδόσεις κινητήρων.