Νέο Ford Focus ST: Πληροφορίες, ισχύς και λανσάρισμα


Η Ford στέφει τη νέα σειρά Focus με την έκδοση ST το 2019. Αυτόν τον καιρό γίνονται δοκιμές σε πίστα και εμείς σας μεταφέρουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/10/2018

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, που η Ford παρουσίασε το νέο Focus στην hatchback εκδοχή του και, στη συνέχεια, στη station wagon, αλλά και στην all road Active. Σειρά έχει πλέον η σπορτίβ εκδοχή ST.

Μικρός κινητήρας, μεγάλη ισχύς

Κάτω από το καπό του Ford Focus ST της νέας γενιάς δε θα βρίσκεται ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας των 250 PS, αλλά ο turbo τετρακύλνδρος των 1,5 lt., που θα αποδίδει 275 PS. Από πλευράς συστήματος μετάδοσης, εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων, το Focus ST θα μπορεί να εφοδιάζεται και με το αυτόματο των 8 σχέσεων.

Η ανάρτηση του Focus ST είναι εκ νέου εξελιγμένη και παρέχει πλέον μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές, αλλά και αυξημένη πλευρική στιβαρότητα. Μένει μόνο να δούμε αν η ανάρτηση θα εφοδιάζεται με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Επίσης, δεν είναι απίθανο, πέρα από τα προγράμματα “Normal”, “Sport” και “Eco”, να δούμε ακόμα ένα, ειδικά φτιαγμένο για την ST εκδοχή.

Πολλά τα συστήματα υποβοήθησης στο FocusST

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα εφοδιάζεται με σπορ καθίσματα, διάφορες πλακέτες “ST” και λεπτομέρειες από αλουμίνιο και δέρμα. Τα συστήματα υποβοήθησης από το... απλό Focus θα βρεθούν και στο ST. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα είναι αυτόνομο στο επίπεδο 2, χάρη σε στα συστήματα διατήρησης της απόστασης ασφαλείας και διατήρησης της λωρίδας. Το Focus ST διαθέτει, εννοείται, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων Κ.Ο.Κ., μέσω του οποίου προσαρμόζεται αυτόματα η ταχύτητα, σύστημα υποβοήθησης της κίνησης σε μποτιλιάρισμα και φώτα LED, με λειτουργία στροφής. Επιπλέον, υπάρχει σύστημα υποβοήθησης σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το οποίο αναγνωρίζει πιο αποτελεσματικά πεζούς και ποδηλάτες, σύστημα υποβοήθησης αποφυγής απόκλισης από τη σωστή πορεία, σύστημα προειδοποίησης «νεκρής» γωνίας, σύστημα προειδοποίησης κυκλοφορίας κινούμενης κάθετα προς το αυτοκίνητο, όταν έχει επιλεγεί η όπισθεν και πολλά άλλα ακόμη.

Η τιμή δε θα αλλάξει πολύ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τιμή του νέου Focus ST δε θα ξεφύγει πολύ προς τα πάνω. Σε αυτήν την κατηγορία αναμένεται να βρεθεί η κορυφαία έκδοση RS, η οποία αναμένεται το 2020.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΟΝΤΕΛΟ FORD FOCUS ST 2019   TIMH €37.593   ΤΕΛΗ €438,55

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 2.261, Turbo, 4 Κύλινδρος, Σε σειρά  ΚΑΥΣΙΜΟ Αμόλυβδη Βενζίνη

ΙΣΧΥΣ kW(PS)/rpm 206(280)/5.500  ΡΟΠΗ Nm/rpm 420/3.000-4.000

ΜΕΤΑΔΟΣΗ Χειροκίνητο, 6 σχέσεων, κίνηση στους εμπρός τροχούς

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 0-100 σε 6,7 sec, τελική 250 km/h

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/CO2 7,9 L/100km, 179 g/km

FORD FOCUS ST 2019

ΥΠΕΡ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΚΑΤΑ ΥΨΗΛΟΣ ΚΥΒΙΣΜΟΣ, TIMH