Σε πρώτο πλάνο το νέο Mazda 3 (video)


Στο Los Angeles πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς 3 που κερδίζει τις εντυπώσεις με το δυναμική σχεδίαση και τους νέους κινητήρες.

  • 28/11/2018

H Mazda μπορεί να απουσιάζει από την εγχώρια αγορά αλλά στον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζει ακάθεκτη και στην αμερικανική έκθεση παρουσίασε το νέο «τριάρι». Όπως μπορείτε να δείτε σχεδιαστικά διατηρήθηκε το προηγούμενο καλούπι και εμποτίσθηκε με την πιο σύγχρονη άποψη της εταιρίας. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι διαστάσεις αλλά λογικά θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, τόσο για το hatchback όσο και για το sedan.

To ταμπλό έχει μία απέριττη αλλά κομψή εικόνα με αρκετά πολυτελή αίσθηση που προσδίδει στο μέσο του ταμπλό και η στιλάτη οθόνη αφής με διαγώνιο 8,8 ίντσες. Η Mazda κάνει λόγο για υψηλά επίπεδα εργονομίας και άνεσης, καθώς και για τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ολοκληρώνοντας ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Από την αμερικάνικη πρεμιέρα στο Los Angeles δεν υπάρχουν και πολλά επίσημα στοιχεία που να αφορούν στο ευρωπαϊκό Mazda 3 που θα κυκλοφορήσει από το 2019. Πάντως θεωρείται σίγουρο πως οι βασικές εκδόσεις κινητήρων βενζίνης Skyactiv-G θα είναι οι αναβαθμισμένοι στα 1.500 και 2.000 cc ενώ ο πετρελαίου Skyactiv-D θα είναι ένας 1.800άρης.

Θα υπάρχει και ένας προηγμένος τεχνολογικά δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας Skyactiv-X όπου συνδυάζει τον ψεκασμό και την ανάφλεξη καυσίμου βενζίνης με υψηλή σχέση συμπίεσης και την διασπορά κοντά σε έναν πετρελαιοκινητήρα. Στόχος η χαμηλότερη κατανάλωση που φτάνει έως το 30% σε σχέση με τον απλό δίλιτρο. Επίσης, για πρώτη φορά το Mazda 3 θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση με το σύστημα i-Activ. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα την μετάδοση στους τροχούς θα αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο με 6 σχέσεις ή αυτόματο.