To Lexus RC F Track Edition έχει άρωμα πίστας (video)


H ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει δίπλα στο ανανεωμένο RC F μία σπέσιαλ έκδοση που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων.

  • 14/1/2019

Οι σπορ εκδόσεις των μοντέλων Lexus είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην βορειοαμερικανική αγορά και για αυτό ντεμπούτο στο Detroit κάνει η Track Edition του Lexus RC F. To οποίο να πούμε πως ήδη έχει περάσει στη βασική του έκδοση RC από το πρώτο του facelift αφού είχε παρουσιασθεί πέρυσι το φθινόπωρο στο σαλόνι του Παρισιού.

Έτσι, στο Detroit η Lexus παρουσίασε το ανανεωμένο RC F με την προσοχή να τραβά η ειδική έκδοση Track Edition. Εδώ έχουν γίνει περικοπές σε βάρος, αλλά η Track Edition παραμένει πιο βαριά από την BMW M4 CS, στην οποία στοχεύει ως ένα άμεσα ανταγωνιστικό μοντέλο στις ΗΠΑ.

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχει εκτενής χρήση σε κάρμπον, αεροδυναμικά βοηθήματα με αποκορύφωμα μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών της BBS, κεραμικά Brembo κ.α. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η σπορ αύρα της Lexus με τα νέα καθίσματα και τις σχετικές αναβαθμίσεις.

Η ανάρτηση έχει ενισχυθεί με πιο σφιχτό συνδυασμό ώστε να περνά ακόμη πιο αποτελεσματικά η δύναμη του ατμοσφαιρικού V8 των 5,5 lt που έχει ελαφρώς αυξημένη απόδοση και φτάνει συνολικά τους 480 PS και τα 535 Nm. Τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με οκτώ σχέσεις με τα 0-96 km/h να βρίσκονται στα 3,96 sec.