Το νέο Volvo V40 θα είναι οπτικά κάπως έτσι


Το νέο μικρό Volvo, που θα ανταγωνίζεται Audi A3, BMW σειρά 1 και Mercedes A-Class, αναμένεται σε 12 με 18 μήνες από σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/5/2018

H Volvo, μετά την παρουσίαση του μικρότερου SUV της του XC40, προχωρά και στην αντικατάσταση του βασικού της μικρού μοντέλου, του V40. To οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019 ή το αργότερο το 2020. Το νέο V40 θα χρησιμοποιεί το ίδιο μεταβλητό πλαίσιο που αποτελεί τη βάση για το XC40, το οποίο θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο και το αισθητικό πρότυπό του. Κυρίως σε ότι αφορά τη χαρακτηριστική διαμόρφωση της πίσω κολώνας του, αλλά και τα φώτα, τόσο τους προβολείς όσο και τα πίσω με το ιδιαίτερο σχήμα.

Φυσικά και εδώ θα υπάρχουν κοινά στοιχεία, τόσο με τα αναμενόμενα νέα μοντέλα της σειράς 60 (V60 αρχικά και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του 2018, το S60) όσο και με τα κορυφαία της κορυφαίας σειρά 90 (S90, V90) που εγκαινίασαν την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της σουηδικής εταιρείας η σχεδίαση και του V40 θα γίνει από την αρχή με γνώμονα και την ηλεκτροκίνηση -τόσο σε ότι έχει σχέση με τα plug-in υβριδικά που η Volvo ονομάζει Twin Engine όσο και με μια φουλ ηλεκτρική έκδοση. Η οποία λέγεται πως όταν παρουσιαστεί θα έχει αυτονομία που θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 500 km.