Το Suzuki Jimny μπορεί να γίνει μια μίνι Mercedes G-Class


Η ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων DAΜD θα μπορεί από του χρόνου να μετατρέψει το νέο Suzuki Jimny σε μικρό αντίγραφο των Mercedes G-Class και Land Rover Defender.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/11/2018

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου Suzuki Jimny ήταν διάχυτη η εντύπωση πως μοιάζει σαν μια μίνι έκδοση της επίσης νέας Mercedes G-Class. Με την επίσημη παρουσίασή του αυτό επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω, ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορεί να διακρίνει κανείς και μια ομοιότητα με το πλέον κλασικό των Land Rover, το Defender. Κοινό αισθητικό γνώρισμα και των δύο τα γωνιώδη αμαξώματα με τις χαρακτηριστικές ευθείες γραμμές.

Φυσικά η ομοιότητα αυτή του Jimny τόσο με την G-Class όσο και με το Defender δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Έτσι η ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων DAMD αποφάσισε να προσφέρει μέσα στο 2019 ένα κιτ που θα μετατρέπει το μικρό Suzuki σε πραγματικό κλώνο της G-Class. Το κιτ αυτό θα ονομάζεται Little G και περιλαμβάνει ένα τελείως διαφορετικό μέρος, με άλλη μάσκα, καπό, προβολείς και προφυλακτήρα, καθώς και άλλες προεκτάσεις φτερών.

Άλλος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας καθώς και το κάλυμμα της ρεζέρβας ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν νέες ζάντες και λάστιχα. Αντίστοιχα καινούργια στοιχεία περιλαμβάνει και το κιτ Little D, που μετατρέπει το μικρό Suzuki σε ένα μίνι κλώνο του Land Rover Defender, ενώ είναι ακόμα άγνωστο ποιο θα είναι το κόστος αυτών των μετατροπών.