To VW Tiguan θα αποκτήσει και coupe έκδοση


Οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την γερμανική εταιρία να κεντρίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον όσων δελεάζονται από το σχήμα και την μεγαλοπρέπεια των SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/5/2018

Η Volkswagen ετοιμάζεται το 2020 να λανσάρει την κάμπριο εκδοχή του T-Roc και πιθανότατα αν υπάρξει μεγάλο εμπορικό ρεύμα να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές. Ήδη το κανονικό T-Roc διαγράφει μία αξιόλογη πορεία και οι ιθύνοντες της μάρκας αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως σε ένα μεγαλύτερο και ακόμη πιο σπορ μοντέλο.

Αυτό θα είναι το Tiguan πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα νέο SUV με πιο κουπέ σχεδίαση και με πιο δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά το σχήμα του θα παραπέμπει στο πρωτότυπο Cross Blue που βλέπετε στις φωτογραφίες, ενώ το ταμπλό θα είναι πανομοιότυπο με του κανονικού Tiguan, με την διαφορά πως θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και προσωποποίησης.

Από πλευράς κινητήρων θα χρησιμοποιηθούν τα γνωστά TSI και TDI μηχανικά σύνολα που υπάρχουν και στην γκάμα του τωρινού Tiguan. Πάντως, υπάρχουν φήμες και για πιο σπορ εκδόσεις βασισμένες στην συνταγή του Golf GTI. Εκτός απρόοπτου και αν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες που έρχονται από διάφορα sites, το κουπέ Tiguan θα λανσαριστεί τέλη του επόμενου έτους με τιμές που θα κυμαίνονται περίπου δύο χιλιάδες ευρώ προς τα πάνω.