Του χρόνου το ανανεωμένο VW Passat


To ριζικά αναβαθμισμένο Passat τόσο στην saloon όσο και στην estate έκδοση του θα κυκλοφορήσει προς τα μέσα του 2019 με νέες τεχνολογίες.

  • 11/12/2018

Τα SUV μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά οι κλασικές οικογενειακές λιμουζίνες θα παραμένουν πάντοτε τα καλύτερα οχήματα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (και όχι μόνο). Έτσι η VW θα προχωρήσει σε ένα facelift του Passat υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Arteon με τις αισθητικές αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στην μάσκα και τους προβολείς.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν βελτιώσεις στα σημεία και νέο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα ανέπαφων εντολών (με χειρονομίες) και ειδική θέση ασύρματης φόρτισης smartphone (όσες συσκευές την υποστηρίζουν). Βασικά θα μεταφερθούν αρκετά στοιχεία και πλήρη υποστήριξη συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay από το τωρινό ανανεωμένο Golf και το νέο Touareg.

Στους κινητήρες ο 1.4 TSI θα αντικατασταθεί από το νέο 1.5 TSI πιθανότατα με 130 PS και 150 PS, ενώ ο 2.0 TSI με 190 PS θα αντικαταστήσει τον 1.8 TSI. Επίσης θα υπάρξει και μία νέα 1.6 TDI έκδοση με 120 PS καθώς και οι αναβαθμισμένες δίλιτρες diesel. Θα δούμε και plug-in υβριδικό μοντέλο καθώς και mild-hybrid εκδόσεις με 48βολτη τεχνολογία.

Πιθανότατα το ανανεωμένο Passat θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο. Στην Ευρώπη θα ακολουθήσει η παρουσίασή του στην Γενεύη και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως μετά ώστε η VW να αναθεωρήσει το στίγμα της στην ούτως ή άλλως μειωμένου ενδιαφέροντος κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών.