Από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα ο Marquez!


Άγιο είχε ο αναβάτης της Honda, όταν κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων στην πίστα της Βαλένθια είχε ένα πολύ εντυπωσιακό highside

  • 19/11/2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpinestars, τη στιγμή που ο Alex Marquez ήρθε σε επαφή με το οδόστρωμα έπειτα από το highside, στο σώμα του ασκήθηκαν δυνάμεις της τάξης άνω των 23G!

Τα αρχεία της Alpinestars δείχνουν ότι ο Marquez «πέταξε» για σχεδόν ένα δευτερόλεπτο (0,9 δευτερόλεπτα, για την ακρίβεια) και έπεσε στο έδαφος με δυνάμεις 23,6G να ασκούνται στο σώμα του, πριν συρθεί για ακόμα 2,3 δευτερόλεπτα στην άσφαλτο!

Ωστόσο, χάρη στον αερόσακο που άνοιξε ενώ ο Ισπανός βρισκόταν ακόμα στον αέρα, αλλά και στην εξαιρετική δερμάτινη αγωνιστική του φόρμα, ο Marquez κατάφερε να σηκωθεί άμεσα και χρησιμοποιώντας την εφεδρική μοτοσικλέτα να ξαναμπεί στην πίστα!

Αφού σημείωσε τον 20όι χρόνο στις κατατακτήριες, μετέβη στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου διαγνώστηκε με οίδημα στον μυελό των οστών. Ωστόσο οι γιατροί του έδωσαν το «Ο.Κ.» για να αγωνιστεί την Κυριακή.

Όπερ κι εγένετο, με τον Marquez να καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον τερματισμό, παρότι, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, «το αριστερό μου χέρι δεν ανταποκρινόταν από τον 8ο ή 9ο γύρο. Δεν πήραμε βαθμούς, αλλά νομίζω ότι το βασικό ήταν να τερματίσουμε».