Για πρώτη φορά εκτός αγώνα MotoGP ο Marquez!


Σχεδόν εννέα χρόνια έπειτα από την τελευταία μη συμμετοχή του σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Marc και πάλι θα μείνει εκτός δράσης…

  • 26/7/2020

Η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν υπεράνθρωπη. Άλλωστε ποιος… κοινός θνητός θα μπορούσε την Τρίτη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι, και τέσσερις ημέρες μετά να καβαλήσει την αγωνιστική μοτοσικλέτα του για να συμμετάσχει σε αγώνα; Η απάντηση είναι εύκολη: κανείς. Όμως οι αναβάτες του MotoGP δεν είναι «κοινοί θνητοί».

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον Marquez. Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία μοτοσικλετών, ο εξάκις κάτοχος του τίτλου δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί και θα περιοριστεί σε ρόλο… θεατή, παρακολουθώντας τους αντιπάλους του στη μάχη που θα δώσουν στην πίστα της Jerez.

Στην καριέρα του στο MotoGP ο Ισπανός έχει συμμετάσχει σε 128 αγώνες, καταφέρνοντας να μη λείψει σε κανέναν από το 2013 κι ένθεν. Ακόμα και με σοβαρούς τραυματισμούς ή με έντονους πόνους, ο Marquez έδινε πάντα το «παρών». Όμως τούτη τη φορά ήταν αδύνατον να υπερβεί τις δυνάμεις του. Και, κακά τα ψέματα, εάν το έκανε κι είχε κάποια πτώση, τότε θα κινδύνευε ακόμα και να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του.

Η τελευταία φορά κατά την οποία ο Marquez δεν συμμετείχε σε αγώνα ήταν στις 6 Νοεμβρίου του 2011 στη Βαλένθια, στο φινάλε της σεζόν. Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός και η μη συμμετοχή του στον αγώνα της 23ης Οκτωβρίου στη Μαλαισία, στην κατηγορία της Moto2. Ήταν ένα τριήμερο που όλοι θέλουν να ξεχάσουν, μιας και στα MotoGP συνέβη το μοιραίο δυστύχημα του Marco Simoncelli, ενώ και στη Moto2 ο αγώνας διακόπηκε πρόωρα λόγω του ατυχήματος του Axel Pons.

Έκτοτε ο Marquez δεν είχε χάσει κανέναν από τους 146 αγώνες στους οποίους συμμετείχε στην νMoto 2 (2012) και στα MotoGP (από το 2013). Και σίγουρα σήμερα θα αισθάνεται μάλλον περίεργα, όχι μόνο βλέποντας τους άλλους διεκδικητές του τίτλου να αγωνίζονται, αλλά γνωρίζοντας κιόλας πως εάν ο poleman, Fabio Quartararo κάνει το «2 στα 2», τότε με το «καλημέρα» της σεζόν θα είναι στο «-50» στη μάχη για τον φετινό τίτλο…