«Καμπάνα» 18 μηνών στον Andrea Iannone για την υπόθεση ντόπινγκ!


Ο Ιταλός αναβάτης της Aprilia είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στο περυσινό γκραν πρι Μαλαισίας και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή αποκλεισμού 18 μηνών από κάθε αγωνιστική δράση!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/4/2020

Είχε που είχε τα προβλήματά του λόγω της μη διεξαγωγής αγώνων στο MotoGP, ήρθε και η βαριά «καμπάνα» που του επέβαλλε το δικαστήριο, για να… δέσει το γλυκό. Ο λόγος για τον Andrea Iannone, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή 18 μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Ο Ιταλός αναβάτης Aprilia είχε υποβληθεί σε ντόπινγκ κοντρόλ από συνεργείο της WADA στο πλαίσιο του περυσινού αγώνα της Μαλαισίας και τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το δεύτερο δείγμα του Iannone επίσης είχε βρεθεί θετικό, με συνέπεια ο Ιταλός να τιμωρηθεί από τη FIM αλλά με αναστολή, καθώς ήταν σε εξέλιξη η αγωνιστική περίοδος.

Η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη, με τον Iannone να προσκομίζει δείγμα μαλλιών, καθώς πρόκειται για μια πιο ακριβή μέθοδο καταγραφής του εάν όντως είχε γίνει χρήση αναβολικών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο Iannone είχε καταναλώσει ποσότητα μολυσμένου κρέατος, όμως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ώστε να αθωωθεί. Έτσι του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για 18 μήνες, ήτοι από τις 17 Δεκεμβρίου του 2019, όταν και βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα του, μέχρι και τις 16 Ιουνίου του 2021.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Iannone ήδη τόνισε πως ο πελάτης του θα προσφύγει στο CAS, όμως η ακριβής ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο επίλυσης αθλητικών διαφορών δεν μπορεί να οριοθετηθεί χρονικά προς το παρόν.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να τεθεί εν αμφιβώλω ακόμα και η συνέχιση της συνεργασίας του Iannone με την Aprilia, με τον δοκιμαστή της ιταλικής ομάδας, Bradley Smith να φαντάζει τούτη τη στιγμή ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.