MotoGP Βαλένθια: Νίκη Bagnaia και τίτλος για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati!


Με το πρώτο 1-2-3 στην ιστορία της στο MotoGP και νικητή τον Pecco Bagnaia, η Ducati πήρε τον τίτλο των ομάδων στο φινάλε της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/11/2021

Στην εκκίνηση, ο Martin κράτησε την πρωτοπορία, με τον Bagnaia να πέφτει 4ος, και τον Rossi να έρχεται 9ος με το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ κι ο Aleix Espargaro κέρδισε 5 θέσεις.

Μπροστά, Martin-Miller είχαν μάχη για την πρώτη θέση, με τον Αυστραλό να περνά για λίγο τον Ισπανό.

Χάνοντας χρόνο όμως, έχασε και 3 θέσεις, με τον Mir να περνά 2ος, προτού βρεθεί έρμαιο της ταχύτητας του Bagnaia, ενώ λίγο αργότερα βρήκε την ευκαιρία του κι ο Rins.

Πίσω, ο Miller συνέχισε να χάνει έδαφος, με τον Quartararo να βρίσκει την ευκαιρία του και να επιτίθεται στον Αυστραλό, προσπερνώντας τον στον 5ο γύρο.

Την ίδια ώρα, ο Nakagami είχε πτώση, μένοντας εκτός αγώνα.

Στη μάχη της νίκης, οι Martin, Bagnaia, Rins και Mir συνέχισαν να παλεύουν, όντας σε απόσταση 9 δεκάτων του δευτερολέπτου μετά από 10 γύρους.

Για τον Rins όλα τελείωσαν, όμως,  δύο γύρους μετά, όταν έχασε το εμπρός μέρος στην Στροφή 3.

Αυτό άφησε Martin και Bagnaia να παλεύουν για τη νίκη, ενώ πίσω, ο Valentino Rossi διατηρείτο στη 10η θέση, στον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP. 

Με τις δύο Ducati στο 2-4, και τους Quartararo-Morbidelli πιο χαμηλά στην κατάταξη, η Ducati Lenovo μπορούσε να εξασφαλίσει τον τίτλο των ομάδων.

Με 12 γύρους να απομένουν, ο Bagnaia έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Martin για να ηγηθεί του αγώνα, ενώ η μάχη Miller-Mir για την τρίτη θέση, με τον Αυστραλό να εξαπολύει επίθεση στον περυσινό πρωταθλητή.

Με 9 γύρους ακόμα για το πέσιμο της καρώ σημαίας, ο αναβάτης της Ducati τα κατάφερε, για να δημιουργήσει το απόλυτο των Ιταλών στο βάθρο.

Κι έτσι έμειναν τα πράγματα ως το φινάλε, με την Ducati να κάνει το πρώτο 1-2-3 στην ιστορία της ως κατασκευάστρια στο MotoGP, κλείνοντας τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ο Rossi παρέμεινε 10ος κι από εκεί είπε το δικό του αντίο στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, ενώ στη δεκάδα βρέθηκαν κι οι Mir, Quartararo, Zarco, Binder, Bastianini και Espargaro.

Αναλυτικά η κατάταξη σε λίγο!