Παραμένει εκτός δράσης ο Marc Marquez


Ο Marc Marquez θα απουσιάζει τόσο από το τελευταίο GP της σεζόν στη Βαλένθια, όσο κι από τις δοκιμές της Χερέθ, καθώς αναρρώνει από τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/11/2021

Ο Marc Marquez θα πρέπει να μείνει στον... πάγκο για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού ακόμα υποφέρει από τις συνέπειες του τραυματισμού του στο κεφάλι κατά τη διάρκεια προπόνησης σε διαδρομή off-road.

Η Repsol Honda Team ανέφερε σχετικά:

«Ο αναβάτης της Repsol Honda Team δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Βαλένθια αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε στο IRTA Jerez Test που έχει προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Νοεμβρίου.

«Αφού ο Marc Marquez υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στην κλινική Dexeus της Βαρκελώνης την περασμένη Τρίτη, στην οποία αξιολογήθηκε μετά από πτώση ενώ έκανε προπόνηση εκτός δρόμου, ο αναβάτης ξεκουράζεται στο σπίτι του στην Cervera.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ανάπαυσης, ο Marc συνέχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και υπέφερε από προβλήματα όρασης, γι' αυτό τη Δευτέρα τον επισκέφτηκε ο οφθαλμίατρος Δρ. Sanchez Dalmau στη Νοσοκομειακή Κλινική της Βαρκελώνης, ο οποίος τον εξέτασε, κι εντόπισε ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας.»

Ο Δρ. Sanchez Dalmau σημείωσε:

«Η εξέταση που έγινε στον Marc Marquez σήμερα μετά το ατύχημα που συνέβη επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία και αποκάλυψε παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με συμμετοχή του δεξιού άνω λοξού μυός. Μια συντηρητική θεραπεία με περιοδικές ενημερώσεις έχει επιλεγεί να ακολουθήσει. Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι αυτό που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011.»