Βόμβα μεγατόνων από τον Lewis Hamilton (vid)


Ο Sebastien Loeb ετοιμάζει τις… βαλίτσες του για τα Extreme E, καθώς μαζί με την Cristina Gutierrez θα είναι το πλήρωμα της Χ44 του Lewis Hamilton!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/12/2020

Η «βόμβα» έσκασε! Ο Lewis Hamilton έκανε την κίνηση-ματ και εξασφάλισε την υπογραφή του Sebastien Loeb για τα Extreme E. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι ενέδωσε στην πρόταση του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 και οι δύο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό τη σκέπη της Χ44, της ομάδας που δημιούργησε ο Hamilton για να συμμετάσχει στα Extreme E.

Ο Loeb, όμως, δεν θα είναι μόνος του στο ηλεκτρικό SUV Odyssey 21 της Χ44. Ο κανονισμός προβλέπει πως το πλήρωμα θα είναι μικτό, έτσι στο πλευρό του θα έχει η Cristina Gutierrez. Η Ισπανίδα έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός από τη χώρα της, η οποία το 2017 κατάφερε να τερματίσει στον πλέον επίπονο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλι Ντακάρ. Έκτοτε έχει ακόμα τρεις τερματισμούς.

«Η συνεργασία μου με την Χ44 είναι μια ευκαιρία να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Περιμένω με αγωνία την εμπειρία του συναγωνισμού με ένα ηλεκτρικό όχημα. Είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω πριν από λίγο καιρό και πραγματικά είναι εκπληκτικό. Η Cristina είναι φανταστική οδηγός και ανυπομονώ να συνεργαστούμε. Έχω εντυπωσιαστεί από τα επιτεύγματα του Lewis στη Formula 1 και είναι μεγάλη τιμή να δουλέψουμε μαζί» τόνισε ο Loeb.

Από την πλευρά της η Cristina Gutierrez τόνισε πως «ο Sebastien είναι ο πιο καταπληκτικός οδηγός Ράλι και είμαι πραγματικά χαρούμενη που θα συνεργαστούμε και θα μάθω πολλά απ’ αυτόν. Είμαι φανατική λάτρης της Formula 1 και παρακολουθώ τον Lewis εδώ και χρόνια. Επομένως είναι ένα όνειρο να συνεργαστώ μαζί του».

Όσο για τον Lewis Hamilton, μετά από την περιπέτεια με τον Covid-19 ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη δράση στο Άμπου Ντάμπι. Όμως νωρίτερα μίλησε για τη συνεργασία του με το νέο δίδυμο της Χ4, λέγοντας: «Είμαι πανευτυχής που υποδέχομαι τον Sebastien και την Cristina στην Χ44. Αμφότεροι είναι εκπληκτικοί οδηγοί, και ανυπομονώ να δώ τι θα κάνουν στους αγώνες. Η Cristina είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο με λαμπρό μέλλον, ενώ ο Sebastien είναι ένας οδηγός τον οποίον θαύμαζα για τόσα πολλά χρόνια. Είμαι υπερήφανος και ενθουσιασμένος που θα είναι στην ομάδα μας».