Centaurus Racing: Πανέτοιμος ο Πύρηιος για τους διαγωνισμούς Formula Student (photos)


Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε το 9ο μονοθέσιό της και ετοιμάζεται για τους καλοκαιρινούς διαγωνισμούς.

  • 14/6/2023

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του φετινού ROLL-OUT, το 9ο κατά σειρά μονοθέσιο της Centaurus Racing, ο PYRIUS, είναι έτοιμος να ταξιδέψει στους φετινούς καλοκαιρινούς διαγωνισμούς Formula Student!

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου παρευρέθηκαν επίτιμα πρόσωπα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεγάλοι χορηγοί που στηρίζουν την ολοκλήρωση του έργου των φοιτητών, καθώς και παλαιότερα μέλη της ομάδας.

Έπειτα από μια σκληρή και δύσκολη χρονιά, το νέο μονοθέσιο κατάφερε για ακόμη μια φορά να εντυπωσιάσει το κοινό, φέροντας το όνομα «Πύρηιος». Με πολλές καινοτομίες αλλά κυρίαρχη αυτή του νέου πλαισίου αποτελούμενο από σύνθετα υλικά (Monocoque), το αγωνιστικό των Κενταύρων φαίνεται πιο ανταγωνιστικό από ποτέ.

Η παρουσίαση, που συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια από όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, περιελάμβανε και μία μικρή έκπληξη που κανένας δεν περίμενε!

Το μονοθέσιο με όνομά που προέρχεται από τα Μυθικά Πλάσματα του Πηλίου, έκλεψε τις εντυπώσεις με την είσοδό του στην αίθουσα του Ergon Showground, δηλώνοντας την πλήρη λειτουργικότητά του.

Η Centaurus Racing ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, την Επιτροπή Ερευνών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους μεγαλύτερους χορηγούς τους Lazarou Bros και Όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής, που φέτος αποτέλεσε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του αυτοκινήτου καθώς κάλυψε την αγορά των υφασμάτων από σύνθετα υλικά αλλά και όλους τους συνεργάτες και χορηγούς που στηρίζουν την ομάδα, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας το φετινό επίτευγμα και να συμμετάσχουν για ακόμη μια χρονιά στους διαγωνισμούς Formula Student!