Έτσι πρέπει να βαφτίσεις το παιδί σου αν θέλεις να γίνει κορυφαίος οδηγός αγώνων


Δεν γίνεσαι γρήγορος και κορυφαίος οδηγός αγώνων μόνο από τις ικανότητές σου. Πρέπει να σε βοηθά και το βαφτιστικό σου όνομα!

  • ΦΩΤO: ACROPOLIS RALLY MEDIA/ RALLYPIXELS
  • 14/10/2023

Θέλετε να διακριθείτε στους αγώνες αυτοκινήτου; Μπορείτε να το αποτολμήσετε με πολλή δουλειά, αμέτρητες ώρες δοκιμών σε πίστα και σωματικής άσκησης, πολλά χρήματα και τις… απαραίτητες εξόδους από τον δρόμο. Εκτός, εάν το βαφτιστικό όνομά σας είναι Σεβαστιανός!

Όπως αποδεικνύεται, αυτό το όνομα έχει τους περισσότερους διακεκριμένους εκπροσώπους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου. Οι Sébastien Loëb (9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC), Sébastien Ogier (8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC), Sebastian Vettel (4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1), Sébastien Bourdais (τέσσερις φορές Πρωταθλητής στα CART και συχνά νικητής στην κατηγορία του στις πίστες της Daytona και της Sebring, καθώς και στο Le-Mans) και Sébastien Buemi (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula E, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αγώνων αντοχής και 4 νίκες στο Le-Mans) μπορούν να το επιβεβαιώσουν!

Το μικρό όνομά τους κάποια σχέση θα έχει με την επιτυχία τους στους αγώνες αυτοκινήτου, δεν μπορεί! Για όσους πάντως σκέφτονται να επιλέξουν το όνομα του Αγίου Σεβαστιανού γιατο παιδί τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θεωρείται ο «Πολιούχος των Αθλημάτων» ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του στις 18 Δεκεμβρίου.

Πάντως, στις ΗΠΑ, το… ταχύτερο όνομα είναι το χαϊδευτικό Bobby (με τους Bobby Unser και Bobby Rahal να το αποδεικνύουν), ενώ σε ό,τι αφορά αποκλειστικά το Le-Mans, το ταχύτερο όνομα είναι το Jean, είτε μόνο του είτε ως πρώτο σε δύο βαφτιστικά. Αυτό, επιβεβαιώνουν οι εμφανίσεις των Jean Trémoulet, Jean Guichet, Jean Rondeau, όπως και των Jean-Pierre Wimille, Jean-Pierre Jaussad και Jean-Louis Rosier.

Πηγή: Road & Track