Extreme H: H Extreme E ετοιμάζει πρωτάθλημα με υδρογόνο


Extreme E και FIA υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τη δημιουργία μίας κατηγορίας στα πρότυπα της πρώτης, αλλά με οχήματα που κινούνται με υδρογόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: EXTREME E
  • 3/9/2023

Ευχάριστα νέα για όσους θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν (και να ακούν) αυτοκίνητα με ΜΕΚ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Extreme E, το off-road πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων από τους δημιουργούς της Formula E, υπέγραψε ΜνημόνιοΚατανόησης με τη FIA για την εγκαθίδρυση μίας νέας κατηγορίας στα πρότυπα της Extreme E, αλλά με υδρογονοκίνητα οχήματα.

Το όνομα αυτής είναι Extreme H, και στόχος των δύο πλευρών είναι να κάνει ντεμπούτο το 2025, και να γίνει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA το 2026.

Το θετικό είναι πως ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται ένα πρωτότυπο για να ξεκινήσουν οι δοκιμές μέσα στο 2023.

«Η καθιέρωση μαζί με τη FIA ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος αγώνων υδρογόνου θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Extreme E και τη νέα σειρά Extreme H», εξήγησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Extreme E, Alejandro Agag. «Η αναγνώρισή του ως Πρωτάθλημα FIA και στη συνέχεια Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA σημαίνει ότι θα είμαστε μεταξύ των κορυφαίων κατηγοριών παγκόσμιων μηχανοκίνητων αθλημάτων και η Extreme H θα είναι η πρώτη σειρά αγώνων παγκοσμίου πρωταθλήματος στο είδος του».