Η μεγάλη επιστροφή του Sebastien Loeb (vid)


Ο Sébastien Loeb, προστίθεται στη σειρά των κορυφαίων αγωνιζομένων που θα συμμετάσχουν στον πρώτο παγκόσμιο τελικό ROC «Snow Ice» που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2022 στη Σουηδία

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/8/2021

Ταχύτερη και ευρύτερη από μια τυπική πίστα ROC, η πίστα «Snow Ice» της Σουηδίας θα κατασκευαστεί στην παγωμένη Βαλτική Θάλασσα στο Pite Havsbad, μόλις 100 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

«Είναι πάντα υπέροχο να έχουμε τον Sébastien στο ROC. Είναι ένας έξυπνος, θεαματικά γρήγορος οδηγός και η παγωμένη πίστα θα είναι ιδανική γι' αυτόν», δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος του ROC, Fredrik Johnsson.

Το Pite Havsbad της Σουηδίας θα φιλοξενήσει τον επόμενο παγκόσμιο τελικό ROC στις 4-6 Φεβρουαρίου 2022 και θα είναι η όγδοη συμμετοχή του Loeb. Ο Loeb έχει στεφθεί «Πρωταθλητής των Πρωταθλητών» σε προηγούμενες διοργανώσεις της ROC στη Γκραν Κανάρια, το Παρίσι και το Λονδίνο.

«Η νίκη στο Race Of Champions στο Stade de France στο Παρίσι είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου», δήλωσε ο Loeb.  Εκτός από τις ατομικές του νίκες, ο Loeb έχει αναδειχθεί δεύτερος τέσσερις φορές σε αυτόν τον αγώνα και επίσης συνεργάστηκε με τον Γάλλο Jean Alesi για να πάρουν το πολυπόθητο Κύπελλο του Έθνους ROC το 2004.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, το ROC έχει προσελκύσει πολλούς από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αγώνων από κάθε κλάδο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διοργάνωση είναι γνωστή για την προσέλκυση σούπερ σταρ από όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των Formula 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, World Rally και Rallycross.

Στο ROC «Snow Ice», ο Loeb θα αντιμετωπίσει πολλούς «θρύλους» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε δύο ημέρες αγώνων… σώμα με σώμα. «Είμαι ακόμα τόσο γρήγορος όσο ποτέ και μου αρέσει να οδηγώ σε χιόνι και πάγο», συνέχισε ο Loeb. «Ο ανταγωνισμός στο ROC είναι πάντα πολύ σκληρός και δεν ξέρω ακόμα ποιος θα είναι ο συναθλητής μου που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία, αλλά σίγουρα ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να κερδίσω τόσο το Κύπελλο Εθνών όσο και τον ατομικό διαγωνισμό».

5PHOTO2%

Στο πλαίσιο των πιο πρόσφατων καινοτομιών της ROC, τα οχήματα που θα παρουσιαστούν στη διοργάνωση του 2022 στη Σουηδία θα κινούνται είτε με ηλεκτρικούς κινητήρες είτε με κινητήρες βιοκαυσίμων 100%.

Τα αυτοκίνητα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν το FIA RX2e -ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο rallycross που παράγει ισχύ 250kW (335bhp) και ροπή έως 510 Nm- και τη νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Το RX2e επιταχύνει από τα 0-100km/h σε λιγότερο από 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ το GT4 αποδίδει 425 ίππους. Το SuperCar Lites θα επιστρέψει στο ROC, αλλά αυτή τη φορά θα κινείται με βιοκαύσιμα.