Οδηγός αγώνων έχασε το δίπλωμά του μετά από video που τον έδειχνε να τρέχει με 180 km/h


Σε μπελάδες μπήκε ο οδηγός της Formula 2 Amaury Cordeel, ο οποίος έχασε το δίπλωμα του μετά από video που ανέβηκε στο Tik Tok και τον έδειχνε να τρέχει σαν τρελός σε δρόμο που το όριο ταχύτητας ήταν τα 50 km/h. 

  • ΦΩΤΟ: WIKI COMMONS/ Lukas Raich
  • 2/12/2022

Μόλις πριν από λίγες ημέρες σάς ενημερώσαμε για τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στη Florida των ΗΠΑ που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να βεβαιώνει παραβάσεις του ΚΟΚ ακόμα και μέσα από videos που δημοσιεύονται στα social media.

Αυτή η πρακτική ωστόσο εφαρμόζεται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες και αυτό φάνηκε στην περίπτωση του οδηγού της Formula 2, Amaury Cordeel. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού motorsport.com o Βέλγος έχασε την άδεια οδήγησης όταν ανέβηκε video στο Tik Tok που τον έδειχνε να τρέχει με 179 km/h στη γενέτειρά του, Thames, σε δρόμο που το όριο ταχύτητας ήταν τα 50 km/h.

To video δημοσιεύτηκε το 2020 και μετά το σάλο που προκλήθηκε κατέβηκε άρον άρον ενώ μετά το δικαστήριο που έγινε ο 20χρονος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.600€ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης, έχοντας το δικαίωμα σε έξι μήνες να κάνει αίτηση για να την πάρει πίσω.

Και εδώ προκύπτει θέμα αφού ο Cordeel έχει ήδη δηλωθεί ως πιλότος της Virtuosi για το πρωτάθλημα του 2023 το οποίο ξεκινά επίσημα στις 4 Μαρτίου στην πίστα του Μπαχρέιν.

Οι κανονισμοί που ισχύουν στη Formula 2 επιτρέπει στους οδηγούς να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ακόμα και αν δεν έχουν άδεια οδήγησης. Με βάση αυτόν τον κανονισμό στο παρελθόν οδηγοί όπως Théo Pourchaire και ο Oliver Bearman φόρεσαν φόρμα παρόλο που δεν είχαν δίπλωμα.

Ωστόσο με δεδομένη την ευαισθησία της FIA σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια είναι πιθανό να έχουμε άλλη τροπή σε αυτή την περίπτωση, η οποία δεν θα είναι υπέρ του Βέλγου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cordeel μπλέκει σε τέτοια υπόθεση. Στο παρελθόν είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο όταν κατηγορήθηκε ότι οδηγούσε ένα Audi σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 300 km/h ωστόσο ο ίδιος και ο μάνατζερ του κατάφεραν να πείσουν τις αρχές ότι δεν ήταν ο ίδιος που βρισκόταν στη θέση του οδηγού και έτσι απέφυγε την «καμπάνα».