Pikes Peak: Ο «βασιλιάς» του βουνού έκατσε ξανά στον θρόνο του - Δείτε την εντυπωσιακή ανάβαση (video)


Για ακόμα μία φορά, ο Robin Shute στέφθηκε νικητής της ανάβασης του Pikes Peak. Απολαύστε το εντυπωσιακό onboard video της τρελής του πορείας στο βουνό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Sendy Club - YouTube
  • 28/6/2023

Ο Robin Shute θεωρείται πλέον ως ένας από τους θρύλους της εμβληματικής ανάβασης του Pikes Peak. Μέσα σε 5 χρόνια, ο Βρετανός έχει κατακτήσει την κορυφή του βουνού 4 φορές, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων προστέθηκε την περασμένη Κυριακή, 25 Ιουνίου.

Τώρα, χάρη στην ομάδα του, Sendy Club, μάς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκ των έσω τη διαδρομή που χάρισε στον Shute τη νίκη. Το όχημά του, ένα Wolf TSC-FS του 2018, γέμισε με κάμερες προκειμένου να χαρίσει στο κοινό του το υπερθέαμα της ταχύτατης ανάβασης.

Ο Shute κατάφερε να καταγράψει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ολοκληρωμένη διαδρομή των 19,93 km, η οποία αποτελείται από 156 στροφές. Η «τρέλα» ξεκινά από υψόμετρο 2.865m, με το σημείο τερματισμού να βρίσκεται στα 4.301m.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με μοντέλα παραγωγής, όμως ο Shute κι η ομάδα του επιστράτευσαν ένα όχημα με πιο στοχευμένη δράση και χρήση. Πρόκειται για το ίδιο open-wheel μονοθέσιο που χρησιμοποιεί εδώ και μερικά χρόνια, επιτρέποντας έτσι στον ίδιο και την ομάδα του να κάνουν αρκετές βελτιώσεις προς την τελειοποίηση του πρότζεκτ.

Άλλωστε, η προσέγγιση της κατηγορίας Unlimited της ανάβασης του Pikes Peak δεν υπαγορεύει ιδιαίτερους περιορισμούς, αφού οι κανονισμοί είναι αρκετά βασικοί και δε βάζουν όριο στην προσπάθειά των μηχανικών. Την ισχύ παρέχει ένας turbocharged κινητήρας της Honda, χωρητικότητας 2,1 L, ο οποίος «κροταλίζει» στο video του onboard.

Ο Shute, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο κατέβασμα των ταχυτήτων, τα οποία είναι εμφανή σε κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του video, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε μόλις 8 λεπτά και 40 sec. Αυτή η επίδοση ήταν αρκετή για να τοποθετηθεί στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στον πίνακα χρόνων της κατηγορίας, και φυσικά να του εξασφαλίσει τη νίκη για φέτος. Στη δεύτερη θέση του φετινού αγώνα ήρθε ο Romain Dumas με το Ford SuperVan 4.2 και χρόνο 8:47.682. Το «άπιαστο» ρεκόρ της ανάβασης ανήκει επίσης στον Dumas, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 2018 με το πανίσχυρο και ακραίο VW ID.R

Δείτε την τρελή πορεία του Shute στο onboard video: