Στους αγώνες GT μετακομίζει ο Valentino Rossi!


Ο Valentino Rossi ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, συμμετέχοντας με την WRT και την Audi Sport στο GT World Challenge Europe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/1/2022

Μπορεί ο «Γιατρός» να μην έκανε ποτέ το πολυαναμενόμενο βήμα στα μονοθέσια και τη Formula 1, όμως τώρα θα κάνει την πρώτη του πλήρη σεζόν σε αγώνες αυτοκινήτων.

Ο Valentino Rossi, έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του στο MotoGP με το τέλος του 2021, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην αγωνιστική του καριέρα, και να αγωνιστεί στο GT World Challenge Europe.

Θα το πράξει με την ομάδα της WRT, που χρησιμοποιεί το Audi R8 LMS, με το #46 να τον ακολουθεί.

Θα αγωνιστεί τόσο στους αγώνες αντοχής, όσο και στα sprint, κάτι που σημαίνει ότι θα τον απολαύσουμε και στον φημισμένο 24ωρο αγώνα του Σπα, τον Αύγουστο.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχω στην ομάδα WRT για ένα πλήρες Fanatec GTWCE που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα AWS. Όλοι γνωρίζουν ότι ήμουν πάντα μεγάλος λάτρης των αγώνων αυτοκινήτων και ότι πάντα με ενδιέφερε ένας αγώνας στους τέσσερις τροχούς όταν η καριέρα μου στο MotoGP θα τελείωνε. Τώρα είμαι απόλυτα διαθέσιμος να αφοσιωθώ σε ένα πρόγραμμα αγώνων αυτοκινήτου σε υψηλό επίπεδο και με τη σωστή επαγγελματική προσέγγιση. Η WRT είναι η τέλεια ευκαιρία που έψαχνα και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια στο GTWCE μαζί τους.»