2017 Volvo XC60: Η ασφάλεια στο επίκεντρο!


Η παρουσίαση του νέου XC60 παρουσιάστηκε με τρόπο που ήταν αφιερωμένος στην ασφάλεια και την πολυτέλεια που προσφέρει στους επιβάτες του, δηλαδή τα στοιχεία που προτάσσουν οι άνθρωποι της Volvo για τα μοντέλα τους.

  • 7/3/2017

PHOTO: REUTERS

Όπως έγινε γνωστό, το νέο μοντέλο διαθέτει το σύστημα «Steer Assist» που υποβοηθά τον οδηγό στην διόρθωση της πορείας του οχήματος και το οποίο «συνεργάζεται» με τα «Blind Spot Indication System» και «Oncoming Lane Mitigation».

Τα στελέχη της Volvo στηρίζουν πολλά στο XC60 αναφορικά με τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις τους, καθώς δήλωσαν ότι το εν λόγω μοντέλο αντιπροσωπεύει το 30% αυτών.

Ο κ. Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Volvo Car Group», δήλωσε σχετικά: «Έχουμε μεγάλη παράδοση στο σχεδιασμό όμορφων και δυναμικών αισθητικά SUV και το νέο XC60 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους ακολουθούν έναν σύγχρονο τρόπο ζωής και αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στο σχέδιο μεταμόρφωσης της εταιρείας».

Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο XC60 θα διατίθεται με όσο με βενζινοκινητήρες (T5 με 254 PS και Τ6 με 320 PS) καθώς και με πετρελαιοκινητήρες (D4 με 190 PS και D5 με 235 PS). Η κορυφαία έκδοσή του θα εφοδιάζεται με τον Τ8 Twin Engine ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 407 PS και επιταχύνει το όχημα από 0-100 km/h σε 5,3 sec.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ VOLVO XC60 ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ