Αναβαθμισμένα Skoda Rapid & Rapid Spaceback στη Γενεύη


Το Skoda Rapid παρουσιάζεται με αναβαθμισμένο design και πλουσιότερο εξοπλισμό.

  • 9/3/2017

Το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα κοσμεί μία ιδιαίτερα κομψή επένδυση χρωμίου (στάνταρ για τις εκδόσεις Style και πάνω), που συνδέει αισθητικά τους προβολείς ομίχλης, και δίνει την αίσθηση ακόμα φαρδύτερου μπροστινού μέρους. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν πλέον τεχνολογία χαμηλής κατανάλωσης bi-xenon, ενώ τα φώτα ημέρας χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

Σε ότι αφορά τα πίσω φώτα, εκτός από το χαρακτηριστικό πλέον για τη μάρκα, σχήμα “C”, διατίθενται πλέον και με σκουρόχρωμα καλύμματα. Αρκετές νέες επιλογές σχεδίων προσφέρονται για τις ζάντες και τα τάσια. Το αναβαθμισμένο Rapid διαθέτει επίσης και πληθώρα νέων σχεδιαστικών προτάσεων για το εσωτερικό του.

Η πρωτότυπη σπορ hatchback έκδοση με τον τίτλο Monte Carlo, διαθέτει στάνταρ πίσω φώτα με τεχνολογία LED, μαύρη υφασμάτινη εσωτερική επένδυση οροφής, καθώς και  χρωμιωμένο πλαίσιο σε όλους τους αεραγωγούς. Οι επιβάτες του αναβαθμισμένου Skoda Rapid έχουν τη δυνατότητα να είναι πάντα ‘online’ χάρη στο σύστημα σύνδεσης Wi-Fi.

Στη Γενεύη παρουσιάζεται και η ιδιαίτερα σπορ έκδοση του ανανεωμένου Rapid Spaceback, με το χαρακτηριστικό όνομα Monte Carlo. 

Η αθλητική εμφάνιση του μικρομεσαίου μοντέλου των 4,30 μέτρων, διακρίνεται από τις σκουρόχρωμες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως: η μαύρη μάσκα, οι μαύρες αλουμινένιες ζάντες των 16 ιντσών σε σχέδιο ITALIA (προαιρετικά 17 ιντσών), τα μαύρα πλευρικά μαρσπιέ, οι μαύροι πλευρικοί καθρέφτες, οι προβολείς ομίχλης με λειτουργία στροφής, τα φιμέ πίσω πλευρικά τζάμια και πίσω παρμπρίζ (Sunset), το μαύρο πίσω spoiler οροφής, και ο διαχύτης στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Κοιτάζοντας το αυτοκίνητο από πίσω, τα βλέμμα πηγαίνει αμέσως στο μεγαλύτερο πίσω παρμπρίζ (διαθέσιμο πλέον στο βασικό εξοπλισμό από το επίπεδο εξοπλισμού Style και πάνω). Το μοντέλο προσφέρεται με τρείς επιλογές κινητήρων βενζίνης και δύο κινητήρων diesel. 

Εξαιρετικά οικονομικός και ταυτόχρονα δυναμικός αποδεικνύεται ο νέος 3κύλινδρος 1.0 TSI με 95 και 110 ίππους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του πιο ισχυρού βενζινοκινητήρα 1.4 TSI των 125 ίππων. Για το μοντέλο διατίθενται επίσης και οι 1.4 TDI και 1.6 TDI (κινητήρες turbodiesel τεχνολογίας common-rail) με 90 και 116 ίππους αντίστοιχα.