"Εορταστικό" Fiat 500 στη Γενεύη [photos]


Το 2017 η Fiat γιορτάζει τα 60α γενέθλια του εμβληματικού 500 και το αστέρι της Έκθεσης της Γενεύης είναι η περιορισμένη αποκλειστική επετειακή έκδοση 500 με ξεχωριστή εμφάνιση και μοναδικά χαρακτηριστικά.

  • 7/3/2017

ΦΩΤΟ: REUTERS, FIAT

Η 4η Ιουλίου 1957 είναι μια σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Fiat. Είναι η μέρα που το πρώτο 500 βγήκε στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Τορίνο της Ιταλίας. Σύντομα αυτό το "μικρό μεγάλο αυτοκίνητο" εδραιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως το έμβλημα της μαζικής αυτοκίνησης.

Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια του μοντέλου, η Fiat επέλεξε την Έκθεση της Γενεύης για να παρουσιάσει την επετειακή έκδοση 500, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 560 κομμάτια.

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν στις 9 Μαρτίου και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις αγορές της ΕΜΕΑ στις 4 Ιουλίου.

Το επετειακό μοντέλο 500 διατίθεται μόνο σε ανοιχτή (cabrio) εκδοχή και φέρει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον πρόγονό του σε μια μοντέρνα έκφραση, όπως το vinyl ταμπλό, το επιχρωμιωμένο φινίρισμα του καπό και το vintage λογότυπο μπροστά. Το αυτοκίνητο της έκθεσης είναι βαμμένο σε νέα διχρωμία Dolce Vita: λευκό τριπλής επίστρωσης και ιβουάρ παστέλ για το καπό και τις κολώνες, ενώ η μαλακή οροφή είναι γκρι. Το στυλ της ειδικής έκδοσης ενισχύουν πολλές ακόμη αισθητικές λεπτομέρειες, όπως τα καπάκια των καθρεφτών χρωμίου, οι ειδικές ελαφριές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και ένα ειδικό λογότυπο 560.

Επιπλέον, το επετειακό 500 προσφέρει ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και της άνεσης στην καμπίνα μέσα από τον βασικό του εξοπλισμό που περιλαμβάνει δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, σύστημα αφής UconnectTM Radio Live 7'' με λειτουργία Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και θύρες USB και AUX IN, οθόνη TFT 7'', αυτόματο κλιματισμό, προβολείς ομίχλης και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δυο βενζίνης, 1.2 69 HP και 0.9 TwinAir 85 HP, που συνδυάζονται με αυτόματο Dualogic κιβώτιο και paddles στο τιμόνι.