Infiniti Q60 Project Black S Concept: Σκέτη πρόκληση!


Δεν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη αλλά είναι σκέτη πρόκληση γι’ αυτό και του αφιερώνουμε αυτές τις γραμμές.

  • 7/3/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Πρόκειται για ένα δημιούργημα της Infiniti και της Renault Formula One team το οποίο από τη μια εκτοξεύει περαιτέρω τον κύκλο ζωής του coupe Q60 και από την άλλη «μετρά» τον παλμό και την ψυχολογική διάθεση της αγοράς για τέτοιου είδους οχήματα. Γίνονται μάλιστα προσπάθειες ώστε να «χωρέσει» σ’ αυτό ένα υβριδικό σύστημα κίνησης και συνάμα σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Το σύστημα αυτό διαθέτει μια μπαταρία και κινητήρες που μπορούν να «αιχμαλωτίσουν», να αποθηκεύουν και να αναδιατάξουν την ενέργεια που συγκεντρώνεται από το φρενάρισμα και τη θερμότητα των καυσαερίων. Είναι γεγονός πως αυτή η "τεχνολογία δεν υπάρχει ακόμη σε αυτοκίνητα παραγωγής". Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να αναπτύξει περίπου 373kW (500hp). 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι επίσης το «άγριο» παρουσιαστικό του πρωτότυπου μοντέλου. Στο μπροστινό μέρος, υπάρχει ένας επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με βαθύτερες εισαγωγές αέρα, ένα σπόιλερ από ανθρακονήματα και μεγάλοι αεραγωγοί στο καπό. Κατά μήκος των πλευρών, υπάρχουν μεγάλες πλαϊνές ποδιές και λεπτές επεκτάσεις των θόλων των τροχών. Στο πίσω μέρος το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μεγάλη αεροτομή, δύο μεγάλες κεντρικές απολήξεις εξάτμισης, και φυσικά ο διαχύτης.